Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е готов да

...
Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е готов да
Коментари Харесай

Каракачанов: Давам оставка, ако не се вземат мерки за ромите

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов е подготвен да подаде оставка, в случай че концепцията му с ограниченията за интеграция на ромите не бъде призната от Народното събрание с поддръжка на ръководещите.

„ ГЕРБ одобриха предложенията на Движение за права и свободи, а не на Вътрешна македонска революционна организация против радикалния ислям. Ако и този път решат да се съобразят с Движение за права и свободи, няма проблем - да си ръководят с Движение за права и свободи, “, сподели вицепремиерът в изявление за Евроком във връзка рецензиите на придвижването, което го упрекна, че програмата му гази Конституцията.

Ако ГЕРБ считат, че Движение за права и свободи са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си депозирам оставката, минавам в съпротива, да си създадат коалиция и да ръководят щастливо ", сподели още той.

Той въпреки всичко счита, че ще има поддръжката на кабинета и няма да се стигне до оставка. Даде да се разбере, че не е бил спрян, когато е уведомил авансово и премиера, и министрите за оповестението на концепцията и за внасянето й. Раздал я е и на министрите за оферти.

Вицепремиерът обори критиците на документа, като разясни, че на никое място няма противоконституционни нарушавания на права.

Според него тези, които са срещу концепцията са систематичните партии, които употребяват ромския електорат по време на избори и ги стимулират - „ било с заричане, било материално ". По думите му българските партии не желаят да губят електорат и точно в това било разковничето на казуса. Това е и повода толкоз години да не подхващат нищо

Каракачанов твърди още, че в случай че има репресивни ограничения в тази идея, то те са ориентирани не към ромите, а към държавната администрация, която не управлява и не следи осъществяването на законите. И даде за образец отсъствието от учебно заведение, измамите с ТЕЛК и източването на обществената система, предава Монитор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР