Вицепремиерът Асен Василев трябва да спре да се занимава с

...
Вицепремиерът Асен Василев трябва да спре да се занимава с
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Асен Василев трябва да спре да се занимава с българската енергетика

Вицепремиерът Асен Василев би трябвало да спре да се занимава с българската енергетика, разяснява пред БНР депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай, заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика.

„ Енергетиката, доставката и обезпечаването на енергийни първични материали са комплицирана тематика и ръководещите или не желаят да я асимилират, или желаят да служат единствено на избрани техни надзиратели, които отдавна се пробват да създадат по този начин, че енергийната сигурност на България да изпадне в тежка обстановка “, посочи Аталай. По думите му „ говоренето на ръководещите е недалновидно и безконтролно “.

„ Министър Асен Василев изземва функционалностите на министъра на енергетиката. На всички е ясно, че и в Катар има газ, и в Алжир, може да се достави през Гърция, през Турция, само че такива неща се оповестяват, когато към този момент има контракти. Тогава можеш да излезеш и да кажеш, че няма да купуваш газ от другата страна “, безапелационен е Аталай.

Според него с това държание на ръководещите рискуваме „ в края на годината да нямаме 3 милиарда куб. м газ, които получаваме от Русия “.

„ Фирмите ще банкрутират. Или пък противоположното - ще имаме 50% по-скъп газ от друго място “, означи Рамадан Аталай.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР