Вицепремиерът Асен Василев се обърна към лидера на ДПС Мустафа

...
Вицепремиерът Асен Василев се обърна към лидера на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Асен Василев към ДПС: Ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт или не

Вицепремиерът Асен Василев се обърна към водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите за предварително освобождение на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев.

Подразнен от изявление на Карадайъ, че на дневен ред трябвало да бъде не оставката на Никола Минчев, а тази на държавното управление, Асен Василев съобщи:

" Аз не желая да пребивавам в страна, в която дебатът за ръководител на Народното събрание не е за индивида, който ще заеме този пост. Дебатът за ръководителя на Народно събрание е и би трябвало да бъде за това кой е най-достоен да го води, не за нищо друго. До момента, до който постовете са функционалност на хора, които не участват в това Народно заседание, България няма да бъде свободна тъкмо от тази мафия и задкулисие, за които говорихте "
Асен Василев отхвърли изказванието на Карадайъ, че държавното управление провокира етническо опълчване, ненавист и разделяне в обществото.

" Не, господин Карадайъ - нашият апел е за опълчване на компаниите и хората, които грабят тази страна, без значение от коя етническа принадлежност са. Ние не се борим и не проповядваме против хората, които живеят в регионите, които гласоподават за вас. Ние се борим против хората, чиито банкови сметки вие цялостните с метода си на ръководство, със подмолните си сделки и с прословутия разговор, който проповядвате. Диалогът, който вие желаете, е за това по какъв начин да се краде безпардонно и безогледно. Ето ви новина- няма да продължи - ние в подобен разговор няма да влезем с никой! ", съобщи Василев.

По думите му настоящето държавно управление е почнало смяна, която българското общество е поискало и ще продължава да желае по площадите всеки ден, до момента в който не се случи.

" Опитите да се образуват безпринципни болшинства имат за цел единствено едно - да продължат всички схеми, които ние започнахме да стопираме. Да, знам, че доста ви пречим. Ще продължим да ви пречим, без значение дали сме на власт или не ", обърна се вицепремиерът към ПГ на Движение за права и свободи.
Василев разяснява изявлението на Мустафа Карадайъ, че " най-хубавата антикризисна мярка е оставката на държавното управление ".

" За тях това ще бъде антикризисна мярка, тъй като са в рецесия! " - възкликна Василев - Толкова дълбока рецесия, господин Карадайъ, че вие сте подготвен да се прегърнете с " Възраждане ", с цел да свалите това държавно управление! Толкова е дълбока рецесията за хората, които ви дърпат конците и си седят в сараите. "
Речта на Асен Василев провокира раздвижване измежду депутатите - от " Продължаваме промяната " започнаха да ръкопляскат, а от Движение за права и свободи - да викат " Оставка! "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР