Витрините в магазините могат да предлагат , което да подведе

...
Витрините в магазините могат да предлагат , което да подведе
Коментари Харесай

Д-р Галя Викьова от БАБХ: Витрините в магазините могат да предлагат имитиращи продукти


Витрините в магазините могат да оферират, което да подведе клиента, че си купува първокласен артикул. Това сподели в предаването „ Тази заран “ доктор Галя Викьова, зам.-изпълнителен шеф на Българската организация по сигурност на храните.

„ Проверките ни са напълно ориентирани към качеството и сигурността на храните. За интервала от 15 февруари до 9 март са извър, като има открити несъответствия, които сме откривали и през останалото време. Мога да загатна някои от тях, като да вземем за пример предложение на храни с изминал период на валидност, имитиращи млечни артикули, които не са сложени на съответните места, погрешно предпазване, необявен генезис, проблем с етикетирането и липса на описания за съществуване на алергени “, изясни тя.

Снимка: bTV


Д-р Викьова посочи, че до затваряне на обекти се стига при поредност от. „ Имаме затворени обекти, за които е открито, че не са регистрирани по Закона за храните. Скандално е, че някой си разрешава да работи без да има регистрация за това “, добави тя.

Снимка: bTV


При инспекциите специалистите от БАБХ откриват най-често. Според зам.-изпълнителен шеф на БАБХ потребителите биха могли да бъдат „ излъгани “ по няколко метода.

Снимка: bTV


„ Би могло да вземем за пример на насипна витрина да бъде изложен имитиращ артикул. Тогава клиентът е подведе “, изясни доктор Викьова и посочи, че непрестанно получават сигнали, за изминал период на валидност или съществуването на непознато тяло в продукта.

БАБХ постанова всеобщо наказания от 2000 до 4000 лева при първо установено нарушаване, след което сумата се усилва, като при най-сериозните нарушавания обектът се затваря. „ Агенцията прави инспекция от фермата до крайния консуматор “, посочи още тя.

Фокусът на инспекциите преди Великден ще е върху агнешкото месо, козунаците и яйцата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР