Витрините в магазините могат да предлагат имитиращи продукти, което да

...
Витрините в магазините могат да предлагат имитиращи продукти, което да
Коментари Харесай

БАБХ: В магазините могат да се предлагат имитиращи продукти, което да подведе клиента

Витрините в магазините могат да оферират имитиращи артикули, което да подведе клиента, че си купува първокласен артикул. Това съобщи в ефира на зам.-изпълнителният директор на Българската организация по сигурност на храните доктор Галя Викьова. 

" Проверките ни са напълно ориентирани към качеството и сигурността на храните. За интервала от 15 февруари до 9 март са осъществени 509 инспекции, като има открити несъответствия, които сме откривали и през останалото време. Мога да загатна някои от тях, като да вземем за пример предложение на храни с изминал период на валидност, имитиращи млечни артикули, които не са сложени на съответните места, погрешно предпазване, необявен генезис, проблем с етикетирането и липса на описания за съществуване на алергени ", изясни тя. 

Д-р Викьова посочи, че до затваряне на обекти се стига при поредност от съществени нарушавания. " Имаме затворени обекти, за които е открито, че не са регистрирани по Закона за храните. Скандално е, че някой си разрешава да работи без да има регистрация за това ", добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР