Висшият съдебен съвет откри процедурата по избор за председател на

...
Висшият съдебен съвет откри процедурата по избор за председател на
Коментари Харесай

Кой ще наследи Лозан Панов: ВСС откри процедурата за нов председател на ВКС

Висшият правосъден съвет откри процедурата по желание за ръководител на Върховния касационен съд . Така от идната седмица стартира предлагането на кандидатури за правоприемник на Лозан Панов .

Гласуването ще е през януари, а встъпването на определения - през февруари. Тогава изтича мандатът на настоящия ръководител на висшия съд.

Членовете на съвета дискутират по какъв начин да бъде проведено идното Общо заседание на съдиите, на което би трябвало да бъдат определени двама членове на Висш съдебен съвет.

Проблемът е заповедта на здравния министър, която не позволява повече от 30 души в зала, а въпреки това - законът за правосъдната власт, който не планува отдалечено присъединяване . Общото заседание е след 10 дни, заяви Българска телеграфна агенция.

Оказа се, че в случай че не употребяват зала Арена Армеец в София, Висш съдебен съвет ще би трябвало да заплати наказателна клауза от 20 % от контрактувания наем - над 70 000 лв. . Затова Атанаска Дишева предложи събранието въпреки всичко да е в декларираната зала, само че да бъдат позволени единствено имунизирани, преболедували или с негативен тест.

В последна сметка съветът реши, че Общото заседание ще е неприсъствено и ще е онлайн.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР