Висшият съдебен съвет единодушно с 23 гласа за даде положително

...
Висшият съдебен съвет единодушно с 23 гласа за даде положително
Коментари Харесай

Висшият съдебен съвет гласува с 23 положителни гласа проекта за бюджета за 2019 г.

Висшият правосъден съвет единомислещо с 23 гласа " за " даде позитивно мнение за законопроекта на държавния бюджет на Република България за 2019 година в частта за правосъдната власт. Това стана на днешното съвещание на пленума на съвета, предава Българска телеграфна агенция.

Правителството е повишило парите за правосъдната власт по отношение на първичното си предложение. Заложените средства са били 666 млн. лева, а в този момент Министерски съвет предлага те да бъдат 704 млн. лева, което беше признато през днешния ден от правосъдните кадровици.

Висш съдебен съвет от своя страна настояваше парите за правосъдната власт да бъдат 769 млн. лева, само че настояването им не е било утвърдено.

В петък, 26 октомври, след среща сред основния прокурор Сотир Цацаров и финансовия министър Владислав Горанов стана ясно, че ще има доближаване в позиции за бюджета на правосъдната власт. Също по този начин, че няма посредством промени в Закона за съдената власт да бъдат понижени средствата за облекло на правосъдните чиновници, както предвиждаше финансовото министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР