Висши ръководители на международни компании се завръщат в Китай на

...
Висши ръководители на международни компании се завръщат в Китай на
Коментари Харесай

От Apple до VW: Топ мениджърите се завръщат в Китай след отварянето

Висши ръководители на интернационалните компании се завръщат в Китай на фона на премахването на Коронавирус рестриктивните мерки в страната. Това се случва макар възходящото напрежение сред Пекин и Вашингтон заради сваления китайски балон над територията на Съединени американски щати, написа The Wall Street Journal.

Главният изпълнителен шеф на немския авто тръст Volkswagen AG Оливер Блуме посети Китай в края на януари, оповестиха от компанията. Шефът на Apple Inc. Тим Кук и този на Pfizer Inc. - Алберт Бурла, би трябвало да посетят страната идващия месец.

Ола Келениус, основният изпълнителен шеф на Mercedes-Benz Group AG, също възнамерява да посети Китай, оповестиха от компанията.

За доста висши ръководители пътуването до Китай ще бъде първото от началото на пандемията от ковид, защото страната затвори вратите си за задгранични гости в продължение на три години. Сега, на фона на проблемите в стопанската система, Пекин разчита на привличането на интернационалните вложения.

Приоритет за някои ръководители е да посетят локалните офиси на техните компании и да се срещнат с мениджъри, други желаят да се срещнат с локални бизнес сътрудници и държавни чиновници.

Както се чака, бизнес конференциите, планувани за идващите месеци, ще бъдат посетени от няколко десетки топ мениджъри. Това ще бъде доказателство, че западните компании не престават да се интересуват от опциите за бизнес в Китай, макар повишеното геополитическо напрежение.

Събитията, които ще се проведат през идващите месеци, включват Китайския конгрес за развиване, годишна икономическа конференция, спонсорирана от китайското държавно управление, планувана за края на март, и Боао Азиатския конгрес (BAF) в южната китайска провинция Хайнан, проведен въз основата на Световен стопански конгрес в Давос.

Въпреки напрежението сред Съединени американски щати и Китай, търговията сред двете страни пораства. Повечето търговски и капиталови връзки остават постоянни макар политическото напрежение, споделят бизнес специалисти.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР