Висши представители на 40 страни се събират днес в Берлин

...
Висши представители на 40 страни се събират днес в Берлин
Коментари Харесай

Берлин е домакин на преговори за климата

Висши представители на 40 страни се събират през днешния ден в Берлин на среща по климатичните въпроси, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите дефинират двудневните договаряния като опция за възобновяване на доверието сред богатите и бедните страни преди климатичната среща на върха на Организация на обединените нации в Египет през ноември. Миналия месец имаше механически разисквания, които не реализираха необикновен прогрес по основни въпроси като свързаната с климата помощ за разрастващите се страни.

" Много от най-бедните и най-уязвими страни в света претърпяват съществени последствия от климатичните промени сега ", сподели специфичният представител на Германия за климата Дженифър Морган. " Въпросът е по какъв начин да ги подкрепим както с цел да се приспособят към тези последствия, по този начин и когато претърпяват същински загуби и вреди. Ние би трябвало също по този начин да покажем повече взаимност ", съобщи тя.

Развиващите се страни към момента чакат богатите страни да обезпечат 100 милиарда $ помощ за тях, с цел да се оправят те с последствията от климатичните промени. Тази сума трябваше да бъде обезпечена до 2020 година

Преговорите в Берлин се организират в миг, когато светът е обиден от икономическите последствия от пандемията от ковид и от войната в Украйна. На срещата специалисти ще създадат презентация по въпроса за " загубите и вредите " от климатичните промени, след което участващите висши държавни представители ще имат полемики с вярата да изградят доверие преди форума в Египет.

Екоактивисти предизвестяват, че полаганите в последно време старания от страни като Германия за обезпечаване на нови източници на изкопаеми горива могат да подкопаят така и така нежните дейности на страната в региона на битката с климатичните промени и световното стопляне. Германият канцлер Олаф Шолц се чака да разиска пазаруването на полутечен природен газ от Египет с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси през днешния ден в Берлин.

" Руската нападателна война ни принуждава да вземем краткосрочни решения, които не ни харесват, в това число увеличение на потреблението на въглища за доста стеснен интервал от време ", сподели Морган. " Но ние освен се придържаме твърдо към нашите климатични цели, а ускоряваме енергийния преход и поетапно ще спрем потреблението на сила от изкопаеми източници даже по-бързо ", съобщи тя, цитирайки неотдавна утвърден проект за повишение на производството на слънчева и вятърна сила в Германия.

Специалният делегат на Съединени американски щати по климатичните въпроси Джон Кери също идва на срещата след претърпени от държавното управление на президента Джо Байдън неуспехи в напъните за контролиране на замърсяването и даването на подтик на възобновимите източници на сила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР