Висшето военноморско училище Никола Йонков Вапцаров във Варна отбеляза 139

...
Висшето военноморско училище Никола Йонков Вапцаров във Варна отбеляза 139
Коментари Харесай

Военноморско училище във Варна празнува 139 години от основаването си

Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров " във Варна означи 139 години от основаването си.

Днес се състоя тържествената гала по случай годишнината от основаването на най-старото техническо учебно заведение в България.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов поздрави персоналния състав и възпитаниците на учебното заведение във връзка празника. Той посочи, че висшето военноморско учебно заведение е едно от най-успешните български висши учебни заведения, което през днешния ден е в международната челна десетка на морските университети и играе водеща роля в Международната асоциация на морските университети.
 Снимка 460825
Източник:

Церемонията беше открита от началника на Висшето военноморско учебно заведение флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Той съобщи, че у ниверситетът е най-високотехнологичният в системата на Министерството на защитата и уточни, че с изключение на българи в него се образоват и близо 500 чужденци от 14 народи. Последната облага на университета през миналата година е лаборатория за отдалечено управляеми апарати. Предстои да бъде построен и дълбоководен басейн, който ще разрешава осъществяване на образование по избавяне на екипажи от потънали в морето съдове.
 Снимка 460824
Източник:

Заместник-министър Атанас Запрянов откри студентско общежитие и Морска астрономическа обсерватория към Центъра за въздушно и галактическо наблюдаване към ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ". Новата научно-изследователска конструкция ще даде опция да се изследват обекти от Слънчевата система и да се следят свръхнови звезди в близки галактики.
 Снимка 460826
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР