Висшата лига на Англия се завръща. 31-ият сезон на Премиър

...
Висшата лига на Англия се завръща. 31-ият сезон на Премиър
Коментари Харесай

Висшата лига на Англия се завръща тази вечер

Висшата лига на Англия се завръща. 31-ият сезон на Премиър лийг стартира по-рано от нормалното поради Световното състезание по футбол, което ще се организира през зимата. Но довечера началото ще бъде обещано с Кристъл Палас – Арсенал от 22.00 часа.

Според новите правила, които ще важат от този сезон, всеки тим ще може да прави по пет смени на мач, вместо три. Мениджърите ще имат три благоприятни условия да употребяват своите пет запаси - плюс опцията да ги заменят на полувремето.

Възприетият жест с колениченето преди дуелите ще се извършва единствено при избрани мачове, а не преди всеки един., което доби необятна известност след гибелта на Джордж Флойд в Съединени американски щати през май 2020 година.

Според последните рекомендации от страна на Висшата лига, срещите не трябва да се стопират за незабавна здравна помощ на трибуните, в случай че това не е безусловно належащо.

Асистент реферите са инструктирани да забавят повдигането на своя байрак, с изключение единствено на очевидната засада.

От управлението на Висшата лига оповестиха, че ще бъдат засилени претърсванията отвън стадионите, с цел да се понижат факлите и димните бомбички по време на дуелите.

За първи път в британския футбол ще има шест седмици без мачове от Висшата лига тази зима - в резултат на провеждането на Световното състезание в Катар за ноември и декември. Двубои няма да се играят сред 13 ноември и 26 декември.

Заради Мондиала сезонът стартира една седмица по-рано - в петък, 5 август, и приключва седмица по-късно - неделя, 28 май.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР