Висш служител на МВФ предупреди, че централните банки трябва да

...
Висш служител на МВФ предупреди, че централните банки трябва да
Коментари Харесай

Служител на МВФ предупреждава централните банки да не подхранват пазарните надежди за бързо намаляване на лихвените проценти

Висш чиновник на МВФ предизвести, че централните банки би трябвало да работят внимателно при понижаване на лихвените проценти тази година, защото пазарните упования за по-разхлабена парична политика могат да подхранват ново експлоадиране повишаване на инфлацията.

Гита Гопинат, първият заместник-управляващ шеф на МВФ, сподели, че инфлацията ще спадне по-малко внезапно, в сравнение с предходната година, заради стегнатите пазари на труда и високата инфлация на услугите в Съединени американски щати, еврозоната и другаде.

Това демонстрира „ неравномерен “ път към по-ниска инфлация, сподели тя, предполагайки, че формалните лихвени проценти не би трябвало да бъдат намалявани до втората половина на годината.

„ Работата не е свършена “, сподели Гопинат пред Financial Times по време на изявление в Давос, Швейцария. „ [Централните банки] би трябвало да работят внимателно. След като намалите лихвените проценти, това затвърждава упованията за по-нататъшни понижения на лихвените проценти и може да се стигне до доста по-голямо разхлабване – к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР