Висш републиканец нареди на комисията на Камарата на представителите на САЩ да започне разследване за импийчмънт на Байдън

...
Висш републикански законодател в Съединените щати нареди на комисия на
Коментари Харесай

Висш републикански законодател в Съединените щати нареди на комисия на Камарата на представителите да започне разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън във връзка с бизнес сделките на семейството му.

Председателят на Камарата на представителите на Републиканската партия Кевин Маккарти каза във вторник, че досегашното разследване на Комитета за надзор на Камарата на представителите е открило „култура на корупция“ около семейство Байдън.

„Това са твърдения за злоупотреба с власт, възпрепятстване и корупция и те изискват допълнително разследване от Камарата на представителите“, каза Маккарти пред репортери по време на кратка пресконференция пред офиса му в Капитолия.

„Ето защо днес нареждам на нашата комисия в Камарата да започне официално разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън.“

Ходът идва, когато Маккарти е изправен пред нарастващ натиск от десния си фланг да предприеме действия срещу Байдън и със сигурност ще раздели още повече законодателите, докато се борят да приемат законодателство, за да избегнат спиране на работата на правителството.

Белият дом заяви, че няма основание за разследване и Байдън се подигра на републиканците за евентуален импийчмънт.

Това е история в процес на развитие. Следват още актуализации.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР