Високото тяло на сградата на ИПК Родина беше разрушено поради

...
Високото тяло на сградата на ИПК Родина беше разрушено поради
Коментари Харесай

Половината ИПК Родина падна успешно

Високото тяло на постройката на ИПК " Родина " беше разрушено заради нефункционалните характерности и градивните проблеми на целия комплекс.

Конструкцията на постройката от 17 етажа е разрушена чрез взривно вещество посредством отдалечен механизъм.

Технологията е модерна и се употребява при взривяване на стоманобетонни здания в целия свят. Фирмата подизпълнител, която дава отговор за това има над 31 година опит на българския пазар. Осигурена е и оптималната сигурност на периметъра към постройката.

Периметърът към така наречен „ рискова зона " е стеснен за сигурността на жителите. Живущите са авансово известени за деня на срутване на постройката посредством уведомителни писма, разлепени на входове и изходи на жилищни и административни здания, спирките на градския превоз, намиращи се в периметъра.

Теренът с емблематичната недостроена постройка е към 60 декара и е благосъстоятелност на компанията „ Изток Плаза " на доктор Михаил Тиков, който е притежател и на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „ Булфарма ".

Все още няма изясненост защо ще се употребява разчистеният терен. В момента интернационална компания изготвя изследване и отчет, въз основата на който ще се уточняват капиталовите планове.

Очаквайте още детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР