Високотехнологично приспособление, което се прикрепва към очила, може да помогне

...
Високотехнологично приспособление, което се прикрепва към очила, може да помогне
Коментари Харесай

Високотехнологично устройство помага на незрящи да четат и разпознават лица

Високотехнологично приспособление, което се прикрепва към очила, може да помогне на незрящите да четат, да разпознават лица и да пазарят сами в магазина. Много страни в Европа към този момент го вкарват гратис за незрящите си жители. Затова " виждащото устройство " може да приказва на британски, френски, немски, испански, само че не и български. Засега.

Устройството наподобява изненадващо малко и просто, поради невероятните му качества. Но е една сбъдната фантазия за хиляди хора с повредено зрение - или 2% от всички ни.
Етай Серфати, представител на компанията разработчик, Израел: Тези очила са единствено заготовка, камерата може да се прикрепи към всевъзможни очила, с едно магнитно приспособление. Тук начело има една дребна камера, а говорителчето е в края по близо до ухото.
Важно, тъй като всичко, което вижда камерата, се предава като гласово известие към потребителя му, който би трябвало да чуе в тази ситуация сканирания за секунда текст от брошурата на производителя.

Етай Серфати, представител на компанията разработчик, Израел: Така може да се прочете текст от всяка повърхнина - от книги, вестници, таблети, от смарт телефон.
И последвалата проява незабавно твърди и най-големия песимист. Но с изключение на страниците на книга, устройството може да прочете етикетите на продуктите в магазина, да види цената и да разпознае парите за заплащане на сметката. Ще реагира и при срещи с познати в магазина или на улицата.

Етай Серфати - При запознанство с някой, камерата улавя лицето и го запомня дружно с името. И при последваща среща, може да разпознае лицето и да заяви името.
Способностите на IT джаджата не свършват с това. Камерата може да разграничава цветовете, да разпознава знаците по пътя и даже жеста, с който нормално ревизираме часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР