Високопоставен служител на Пентагона каза, че САЩ не са очаквали

...
Високопоставен служител на Пентагона каза, че САЩ не са очаквали
Коментари Харесай

САЩ не очакват значителни победи на Русия тази година

Високопоставен чиновник на Пентагона сподели, че Съединени американски щати не са очаквали Русия да реализира обилни териториални придобивки в Украйна в близко бъдеще и разказа фронтовата линия на войната като " тежка работа ", пишат " Гардиън ", Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

 

Колин Кал, заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политиката, сподели на чуване в Камарата на представителите, че " може да видите дребни елементи от територия да сменят ръцете си през идващите седмици и месеци. Не мисля, че има нещо, което виждам, което да подсказва, че руснаците могат да пометат Украйна и да реализират обилни териториални придобивки когато и да е през годината или нещо такова ".

 

Кал е питан неведнъж от американски законодатели за изпращането на самолетите в Украйна, " Това е приоритет за украинците, само че не е измежду трите им целта ".

 

Въпреки че не съумя да превземе Киев при започване на войната и макар многочислените неуспехи на бойното поле, Русия към момента управлява към една пета от украинската територия. Киев до момента изключва договаряния с Москва и упорства съветските войски да се изтеглят до границите на Украйна от 1991 година - годината, в която Съветският съюз се разпадна.

 

Във вторник съветските сили продължиха седмичния си поход за обграждане и завладяване на източния украински град Бахмут, където командирът на сухопътните сили на Украйна разказа обстановката като " извънредно напрегната ".

 

Администрацията на президента Джо Байдън е предоставила съвсем 32 милиарда щатски $ военна помощ на Украйна след нахлуването на Русия преди година, в това число дронове, артилерийски системи с огромен обхват и качества за противовъздушна защита.

През октомври Съединени американски щати възобновиха инспекциите на място в Украйна, с цел да оказват помощ за следене на милиарди долари оръжия, предоставени на Киев.

 

Няма " никакви доказателства ", че Украйна злоупотребява с десетките милиарди помощ.

 

" Няма доказателства, че украинците го отклоняват към черния пазар ", сподели Кол пред депутатите. " Това не е изненадващо поради интензивността на борбата и обстоятелството, че те явно употребяват това, което ние им предоставяме и това, което нашите съдружници и сътрудници им дават, за оптимален резултат ", сподели той.

 

" Мисля, че нашата оценка е, че в случай че някои от тези системи са били отклонени, това е от руснаци, които са заловили неща на бойното поле ".

Генералният контрольор на Министерството на защитата, Робърт Сторч, сподели на комисията, че има " забележителен брой " хора в района, които следят задачата за доставяне и образование в Украйна и че информация се получава и от американски боен личен състав в посолството в Киев.

 

" Ние не сме потвърдили никакви сходни случаи " на чувствителни оръжия като ракети Stinger, които са били нелегално отклонени.

 

Съединени американски щати оглавиха натиска за интернационална поддръжка за Украйна, бързо изграждайки интернационална коалиция в поддръжка на Киев след нахлуването на Русия през февруари 2022 година и координирайки помощта от десетки страни.

 

Според Пентагона военната помощ за Киев е надхвърлила 50 милиарда $ след нашествието, повече от половината от тях е предоставена от Вашингтон.

 

Конгресменът Майк Роджърс, ръководителят на Комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, дефинира общите помощи за Украйна и съдружниците от НАТО на повече от 100 милиарда $, като сподели при започване на чуването, че това изисква " невиждано равнище на контрол от страна на тази комисия и от конгреса ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР