Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски отхвърли днес руските

...
Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски отхвърли днес руските
Коментари Харесай

Украйна: Киев не е е опитал да атакува Запорожката АЕЦ

Високопоставен консултант на украинския президент Володимир Зеленски отхвърли през днешния ден съветските изказвания, че Киев е опитал офанзива с дрон на Запорожката атомна електроцентрала, съобщи Ройтерс.

Дейността на най-голямата АЕЦ в Европа, която е в Запорожка област, покрай фронтовата линия, все още е замразена, като комплексът се намира под съветски надзор.

Руската държавна организация РИА Новости се базира на съветските сили за сигурност, без да посочва съответен източник, за информацията, че Украйна се е пробвала да нападна вместилище за отработено нуклеарно гориво с щурмови дрон, който е бил свален.

" Украйна не е осъществявала никаква офанзива с дрон против Запорожката АЕЦ, не е възнамерявала нещо сходно и не би си го направила даже и на доктрина ", съобщи съветникът на Зеленски - Михайло Подоляк.

РИА Новости популяризира фотография на хипотетично сваления четирироторен дрон (квадрокоптер) и заяви, че силите за сигурност са пристигнали до заключението за опита за украинска офанзива, като са пресметнали траекторията му.

По-късно обаче друга държавна организация на Русия - ТАСС, цитира Ренат Карчаа, консултант на гереналния шеф на концерна " Росенергоатом ", съгласно който очевидната цел на дрона е била отвън територията на нуклеарния комплекс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР