Високопоставен член на Комитет 1922 на торите призова Тереза Мей

...
Високопоставен член на Комитет 1922 на торите призова Тереза Мей
Коментари Харесай

Призовават Мей да се оттегли още днес

Високопоставен член на Комитет 1922 на торите прикани Тереза Мей неотложно да подаде оставка като министър-председател на Обединеното кралство. С апела си Найджъл Еванс загатна, че авторитетната група може да провежда график за отдръпването на Мей, написа " Гардиън ".

Найджъл Евънс, един от ръководителите на комитета, сподели, че процесът по желание на нов водач " не може да стартира скоро ".

" Да бъда почтен, ще съм удовлетворен, в случай че тя през днешния ден разгласи оставката си и ние ще можем да организираме избор на нов водач на Консервативната партия ", разяснява той пред радио Би Би Си.

" Вярвам, че единственият метод да излезем от тази невъзможност е, в случай че имаме нов водач на Консервативната партия...ако има известие от премиера през днешния ден, несъмнено, ние можем да стартираме процеса незабавно ", разясни Евънс.

Комитет 1922 възнамерява среща през днешния ден следобяд. Но източник от комитета съобщи, че не са вземани решения и че множеството популяризирани информации за опити да се смъкна Мей " отразяват единствено вижданията на един или двама членове ".

Премиерът, който през днешния ден ще управлява среща на кабинета преди да бъдат рестартирани договарянията с лейбъристите за вероятен компромис за Брекзит, също е изправен пред предложение за избор на съмнение от членове на Консервативната партия. От повече от 70 изборни региона се подписаха под предложение с апел за изключителна среща на Националното консервативно заседание, което съставлява елементарните членове на Консервативната партия. Събранието може да организира алегоричен избор на съмнение, макар че нито Комитет 1922, нито събранието могат да принудят Мей да се отдръпна.

Постът на Мей е сигурен до декември, откакто тя оцеля при избор на съмнение през предходната година.

Днес английските политици възобновяват разискванията за Брекзит след великденските празници. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР