Висококачествената профилактика следва да се превърне във фокус на българското

...
Висококачествената профилактика следва да се превърне във фокус на българското
Коментари Харесай

Президентът Радев: Висококачествената профилактика следва да се превърне във фокус на българското здравеопазване

Висококачествената профилактика следва да се трансформира във фокус на българското опазване на здравето. Това съобщи президентът, който взе участие през днешния ден в откриването на нов етаж на Клиниката по гастроентерология и хепатология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Държавният глава акцентира, че профилактиката остава една от „ болните “ тематики в българското опазване на здравето и от това страда и здравето на нацията.

Разширяването на клиниката способства за развиването на модерна здравна помощ и дава вяра, че в България може да има качествено опазване на здравето на международно равнище, съобщи президентът и прикани моделът на българското опазване на здравето да се обръща към най-важното и това е навременната профилактика и предварителна защита.



„ Днешното събитие е доказателство, че там, където има мисъл за хората, интерес и знание за последните постижения в региона на науката и международната здравна процедура, където има ясна визия, воля на най-високо управническо равнище и високоефективни форми на мениджмънт, нещата се получават и българското опазване на здравето стартира да придобива оня актуален образ, който обществото ни чака с огромна вяра “, акцентира президентът. По думите му то е и образец за здравен мениджмънт, който следи пулса на потребностите на хората.

Президентът поздрави екипа на клиниката за техния професионализъм и новаторството, за хуманното отношение към пациентите и грижата за качеството на живот, с които способстват и за развиването на страната ни като съвременна европейска страна.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР