Високо напрежение по време на срещата между ГЕРБ и ПП-ДБ.

...
Високо напрежение по време на срещата между ГЕРБ и ПП-ДБ.
Коментари Харесай

От последните минути! Извънредно! Борисов нахлу на срещата в НС докато депутатите си крещяха

Високо напрежение по време на срещата сред ГЕРБ и ПП-ДБ. Думата взе Асен Василев „ по отношение на обществените финанси и прекъсване на корупционните течове “.
„ Г-жо Габриел ще ви кажа аз какво открих, до момента в който бях министър на финансите. В България дълги години е провеждана политика, която демонстрира, че средствата са отивали в малко компании и хора и е довело до един феномен, че неравенствата в България са нарастнали и то трагично. Използвахме европейския модел, който демонстрира необятен достъп до тези средства. Оказва се, че „ Лукойл “ са платили половин милиард повече налози, в сравнение с държавното управление възнамерява да събере тази година “, означи Василев.
„ Въпросът е политически – латиноамериканската или европейската философия е по-близка до политиката, която би трябвало да се води у нас “, попита той претендентът за министър председател на ГЕРБ.
„ Европейската “, изрично отговори Мария Габриел.
Асен Василев благодари на претендентът на ГЕРБ за бързия отговор.
Делян Добрев се намеси и съобщи прочувствено, че „ латиноамериканският модел “ е бил натрапен от ръководството на Политическа партия и попита къде са отивали 1-1,50 лева надценка на горивата и 30% давани на медиаторите.
„ Тук сме пристигнали да приказваме – ще участвате или няма да участвате в кабинет. Очевидно вие няма да участвате в кабинет. Моят въпрос към вас е – като се стигне до гласоподаване, да вземем за пример на бюджета, имате ли някакво вътрешно решение в обединението да гласувате по един и същи метод. Ще гласувате както ви кажат от Промяната, или ще гласувате поотделно? Ще имаме ли 25 гласа за „ Уестингхаус “ или 7 за и останалите срещу? Ако нямате да участвате в държавно управление, би трябвало да знаем, вашите 64 гласа монолитни ли са или едните са гласове вляво, другите вдясно “, отвърна той на висок звук.
Теменужка Петкова също влезе в острия спор и означи, че точно през днешния ден стават „ тъкмо две години, откогато обществените финанси не се ръководят по европейски модел “.
„ През юли 2020 година България влезе в чакалнята на еврозоната с помощта на Политическа партия ГЕРБ. Към днешна дата обаче обществените финанси на България са в драматичен тип. Това, което се получи е, че България през днешния ден има рекорден недостиг. България ще има извънредно висок дълг. Българските жители би трябвало да знаят кой ще заплати тази сметка. И един от най-големите опасности, които стоят пред нас е, че Европейска комисия може да започва процедура по свръхдефицит. Състоянието на обществените финанси беше европейско, когато управляваше ГЕРБ “, сподели тя.
„ Какво общо има тоя диалог с образуването на държавно управление “, попита Томислав Дончев.
В този миг в залата влезе Бойко Борисов и зае своето място, само че не взе думата. Това тушира напрежението до някаква степен.
„ Това, което разбирам е, че е форма на прелиминарен парламентарен надзор във връзка с премиера “, ядоса се Дончев.
Кирил Петков изясни, че просто желаят да обсъдят всички вероятни политики и да се води диалог, който би добавил спомагателна стойност, когато претендентът за министър председател приказва.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР