Високият холестерол в кръвта може да бъде опасен, ако не

...
Високият холестерол в кръвта може да бъде опасен, ако не
Коментари Харесай

Необичайни симптоми в краката предупреждават за опасен холес...

Високият холестерол в кръвта може да бъде рисков, в случай че не се направи нищо за свалянето му. Чрез холестерола организмът насочва най-сериозно предизвестие за заболяване на периферните артерии (PAD), което се демонстрира с редица характерни признаци в краката. Холестеролът е мастно вещество, намиращо се в кръвта, което усилва риска от животозастрашаващи затруднения заради вероятното задръстване на кръвоносните артерии. 

 Според Харвардското здравно учебно заведение, когато " неприятният " LDL холестерол минава от кръвта към стената на артерия, това способства за развиването на периферни артериални болести. Хората с PAD може да не изпитват никакви предупредителни признаци, само че това съществено разстройство може да се прояви и с признаци, които характеризират някои промени в положението на краката.

Една от най-честите е болката в краката, която се ускорява през нощта. Първоначално тази болежка може да бъде сведена до най-малко посредством смяна на ситуацията на крайниците или на цялото тяло. Но с напредването на патологията болката може да стане непрекъсната и към този момент не се облекчава по тези способи.

В допълнение, при тежка PAD, кожни лезии, като язви, могат да се развият на краката и краката.

Други вероятни предупредителни знаци включват:

-чувство на мраз в подбедрицата или стъпалото на единия крайник,

-обезцветяване на кожата на краката,

-загуба или закъснение на растежа на косата на краката и ходилата,

-бавен напредък на ноктите на пръстите им,

-блясък на кожата на краката.

Кога да посетите терапевт? Експертите декларират, че доста хора, усещайки болежка в краката си с възрастта, неправилно считат, че това е единствено симптом на стареене. Те акцентират: в случай че човек по принцип е здрав, той не трябва да изпитва болки в краката постоянно или непрекъснато, написа Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР