Високите цени на храните, ценовият шок при горивата и сметките

...
Високите цени на храните, ценовият шок при горивата и сметките
Коментари Харесай

В приемната на народния представител от ГЕРБ Кирил Ананиев – какво вълнува хората от община Радомир

Високите цени на храните, ценовият потрес при горивата и сметките за ток се дължат на отсъствието на ограничения за облекчение на бизнеса, който при липса на друга опция трансферира тежестта върху крайните цени на стоките и услугите и оттова върху популацията.

Това съобщи националният представител от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Кирил Ананиев по време на приемния му ден в Община Радомир. Той беше предизвикан от терзанието на локалните поданици, които са обезпокоени от тежката обстановка в страната.

Ананиев уточни, че този спор ще продължи и през тази седмица в Народното събрание.

„В четвъртък ще се гледа бюджетът на първо гласоподаване в пленарна зала. ГЕРБ няма да го поддържа, тъй като той е проинфлационен, с огромен недостиг и дълг, който се планува за тази година. Всичко това ще ни отдалечи от датата, която сме планували за ставане на пълноправен член на еврозоната през януари 2024 г.“, разяснява Ананиев.

Жители на Радомир, които развиват бизнес на локално равнище, също потърсиха за подпомагане някогашния финансов министър да помогне на локалните компании да имат опцията да вземат участие в създаването на планове по разнообразни стратегии, финансирани от Европейски Съюз.

„Със своя опит, който имам насъбран през годините, се наемам да оказа помощ за реализирането на планове и тяхното практическо потребление в бизнеса, което ще докара до разкриването на нови работни места и възстановяване стандарта на живот в общината“, показа Кирил Ананиев,който беше впечатлен,че локални артикули с лечебна цел се оферират и се харесват освен в страната ни, само че и в чужбина. В рамките на срещата се включиха регионалният координатор на Политическа партия ГЕРБ-Перник Емил Костадинов и ръководителят на Общинския съвет в Радомир Светослав Кирилов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР