Високите цени на горивата у нас се оказаха не толкова

...
Високите цени на горивата у нас се оказаха не толкова
Коментари Харесай

Гръцки граждани масово зареждат горива в България

Високите цени на горивата у нас се оказаха не толкоз високи за гърците. Все по-масово южните ни съседи от пограничните региони пътуват до България, единствено с цел да пълнят резервоарите си. Причината е, че в Гърция цените са над 2 евро за литър.

До България за бензин и назад. Все по-често под това мото гърци, живеещи в северната част на южната ни съседка минават границата, само че не за посетят някоя естествена забележителност, а с цел да се отбият до родните бензиностанции. Съвсем покрай границата на Кулата ги чакат цени, за каквито в Гърция сега единствено мечтаят, съобщи NOVA.

„ В Гърция бензинът е 2 евро и 10 цента, а тук е с половин евро по-малко. Как да не си заслужава. Това е сериозна спестовност, а и си купуваме по нещо оттук”, споделят пътуващи.

„ По-евтино е горивото тук в България, животът е по-евтин, всичко е по-евтино, ето ние идваме за доста малко, небрежно хапваме, зареждаме и се връщаме в Гърция”, споделят други.

Все отново сметките са такива, че да дойдеш от Гърция до България единствено с цел да заредиш си коства единствено за хората от крайните северни села и градчета. За тези, които живеят в Солун да вземем за пример, пътешестване единствено за бензин не е рентабилно.

„ Ако имаш други неща за извършване, е по-добре да дойдеш и да заредиш тук, само че в този момент да вземем за пример, аз пристигам от Солун, в случай че идвах единствено с цел да заредя, бензинът, който спестявам, щях да го изгоря за тези 200 километра.

Но в моя случай, постоянно имам персонална работа до София, отивам до там, и постоянно пълня догоре от вашия бензин”, прибавят пътуващите.

По-евтиното гориво у нас разумно подвига интереса на гърците и към други родни браншове. Все по-осезаемо в района на Петрич и Сандански усещат завръщането на времената, в които изключително през уикенда в градовете идват рейсове с Гърция за шопинг-туризъм.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР