Високите технологии са причина за истинска революция в съвременния свят.

...
Високите технологии са причина за истинска революция в съвременния свят.
Коментари Харесай

Високите технологии, които предизвикват революция в медицината – на изложение Булмедика/Булдентал

Високите технологии са причина за същинска гражданска война в актуалния свят. Днес те заемат все по-важно място както в строителството, индустриалното, автомобилното, текстилното и мебелното произвеждане, по този начин и в хранитлно-вкусовата индустрия. Основна сцена за откриване на капацитета им е и необятният свят на медицината, който ще бъде разпрострат по време на 52-то издание на интернационално ревю Булмедика/Булдентал. То ще се организира от 17 до 18 май в Интер Експо Център-София, България.

Повече от половин век утвърдилият се конгрес дава опция на експертите да се срещнат с най-модерните технологии. Булмедика/Булдентал се трансформира в платформа за хрумвания и продан на контакти, която на последното издание през 2017г. посетиха експерти от България, Франция, Германия, Англия, Съединени американски щати, Гърция, Унгария, Сърбия, Македония, Турция, Испания, Италия, Япония, Китай, Република Корея, Албания, Украйна, Израел, Белгия, Русия, Кипър.

Магията на 3D – технологиите

На последното издание невероятния си капацитет разкриха 3D – технологиите. „ От аналогови технологии, се минава към цифрови “, безапелационни бяха експертите. Според участниците принтерът, софтуерът и скенерът стават неизменима част от всяка модерна лаборатория. Заради това не бе изненада, че по време на форума бяха показани 3D-принтери, профилирани за другите сфери на медицината.

Сред преимуществата на тази технология са спестеното време и изработването на първокласен артикул, съгласуван с анатомията на пациента при основаването на протези. Предварителното точно 3D – сканиране дава опция за основаването на обстоен модел, позволявайки по-късно 3D – принтиращата машина да сътвори артикул, съгласуван с самостоятелните параметри на пациента.

В региона на денталната промишленост посетителите на Булмедика/Булдентал се срещнаха с 3D – технологии, позволяващи след сканиране на челюстта с интраорален скенер, да се създаде неин модел и да се създадат краткотрайни коронки. Всичко належащо може да се създаде съгласно самостоятелните специфики на пациента, а материалите, с които 3D принтерите създават другите детайли, стават все по-разнообразни.

Ехографите са „ очите “ на лекаря

Сред високотехнологичните артикули специалистие, които участваха на Булмедика/Булдентал през 2017г. се срещнаха с най-модерната инсталация. Разбира се, в атмосфера пресъздаваща съвременни лечебни и болнични заведения.

За потребностите на бързото и точното диагностициране експертите се срещнаха с ехографи, с размера на актуален преносим компютър. Изложението бе и истински „ кей “ за най-високите класове ехографи, посредством които може да се наблюдава бременността. Сред предложенията бяха и машини от ново потомство, с високотехнологични усъвършенствани ULTRA SLIM трансдюсери и последно потомство процесори за високо качество на облика при най-компактни размери.

Медицината не стопира да се развива. Доказателство за това бяха разнообразните решения от диагностични ултразвукови системи, които експертите откриха. Любопитство предизвикваха ултра-преносимите и налични машини, с размера на преносим компютър, отличаващи се с експедитивност на работа и най-съвременните технологии за обработка на изображения. За потребностите на незабавната помощ бяха показани модели, съответстващи на стандарта EN 1789:2007.

Технологиите са с неограничени благоприятни условия

Сред благосъстоянието от оферти бяха и апарати за костна хирургия от най-ново потомство, комбиниращи по едно и също време оптималната успеваемост и атравматична процедура. А за осигуяване на оптимално стерилна среда в болничното заведение и медицинския кабинет бяха препоръчани многочислени и новаторски системи за стерилизация с бактеридно, фунгицидно, вирусоцидно и спороцидно деяние.

Участие във форума през 2017 година взеха повече от 200 директни компании и бяха показани повече от 240 новости в медицината и денталната медицина. Засилени са темповете на заявяване на присъединяване от нови компании за идното тазгодишно издание на Булмедика/Булдентал, декларират уредниците. Те регистрират висок интерес от нови участници от България, Китай, Сингапур, Турция, Румъния, Германия, Швейцария, Холандия, Италия, Словения, Южна Корея и Пакистан.

Изложбата се провежда под патронажа на Министреството на опазването на здравето в България и с поддръжката на съсловните организации – Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Съюз на зъботехниците в България, Асоциацията на денталните дилъри в България и Български фармацевтичен съюз.

Технологиите са с неограничени благоприятни условия. Това е мнението, към което се сплотяват посетителите на интернационалното ревю Булмедика/Булдентал.

Подробна информация ще откриете на bulmedica.bg .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР