Високите разходи за живот и цените в магазините се отразяват

...
Високите разходи за живот и цените в магазините се отразяват
Коментари Харесай

Високи разходи за живот: Над 3 млн. деца в Германия живеят в бедност

Високите разноски за живот и цените в магазините се отразяват тежко на някои фамилии в Германия. Преди близо 30 години към 1,2 млн. деца в страната са били изправени пред беднотия, до момента в който през днешния ден броят им надвишава 3 млн.
Преди 10 години не трябваше да си визионер, с цел да знаеш какво ще се случи, в случай че не се бориш с бедността. Сега проучването PISA удостовери, че образованието на децата в Германия е доста неприятно. 25% от четвъртокласниците не могат да четат вярно. Тревожно е и го виждаме. И това има общо с парите.
Бернд Сигелков, основател на фондация Arche

Броят на бездомните в Германия също се усилва. Т.нар. " леден рейс " обезпечава на хората на улицата транспорт до центрове за настаняване, топла храна и спални чували.
Търсенето надвишава предлагането. Виждаме го на улицата всеки ден. Може да се следи доста осезаемо през последните няколко години.
Матиас Фрьостер, доброволец в " леден рейс "

Според формалната статистика 57% от бездомните с немско поданство са останали на улицата, откакто договорът им за престояване в един парцел е бил преустановен.

„ Повечето хора не са благи. И разясняват: Вижте този скитник “, споделя Щефан.

Тази седмица хранителната банка Tafel опакова хиляди чанти с коледни артикули за нуждаещите се. Но оттова предизвестяват, че и правителстовто би трябвало да бъде по-активно в грижата за бездомните.

В Германия за тези, които живеят в беднотия, не става дума единствено за липса на пари, само че и за изолацията им от обществото, изяснява кореспондентът на Euronews Лив Щрауд.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР