Високите нива на холестерол означават, че тялото съдържа твърде много

...
Високите нива на холестерол означават, че тялото съдържа твърде много
Коментари Харесай

Разберете навреме дали имате висок холестерол

Високите равнища на холестерол значат, че тялото съдържа прекалено много „ неприятни “ субстанции, което може да докара до съществени здравословни проблеми, най-много такива със сърдечносъдовата система.

Обикновено това положение не провокира явни признаци в ранните стадии и се усеща, когато към този момент прекомерно късно, осведоми zdrave.to.

Има обаче няколко ранни признака на високите равнища на холестерол, на които би трябвало да се обърнете внимание.

Специалистите означават, че при висок холестерол се вижда дискомфорт в стъпалата или болежка в краката.

Експерти от клиниката в Кливланд (САЩ) обясниха, че това се дължи на натрупването на плака в артериите на долните крака. В медицината това положение е известно като периферна артериална болест.

„ Заболяването може да аргументи дискомфорт в краката и може да повлияе на способността ви да ходите и да се движите интензивно. Тежката форма може да прогресира до загуба на крайниците “, предизвестяват лекарите.

Тъй като артериите са блокирани, те не могат да доставят с задоволително кръв краката, с цел да се оправят със напрежението. В резултат на това хората стартират да се оплакват от " тежест " и парещи болки, които могат да се появят във всяка част на крайника: От прасеца до бедрото.

Най-лесният метод за диагностициране на периферна артериална болест е да ревизирате пулса в краката си.

По-рано учени от Китайската академия на медицинските науки откриха, че зелен чай Матча е високоефективен в битката с холестерола. Това е японски чай на прахуляк.
`Разберете

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР