Високата скорост, употребата на алкохол и наркотици са сред най-честите

...
Високата скорост, употребата на алкохол и наркотици са сред най-честите
Коментари Харесай

Експеримент: Как вижда човек с алкохол в кръвта?

Високата скорост, използването на алкохол и опиати са измежду най-честите аргументи за тежките произшествия.

Според отчет на Министерство на вътрешните работи водач, използвал алкохол, има 17 пъти по-голям риск от присъединяване в произшествия.

И един опит - по какъв начин вижда човек с 1,2 промила алкохол в кръвта. Показа го симулация в границите на самодейността " Студенти за сигурност на пътя ".

" Имайте поради, че тук ви е замъглено единствено зрението, т.е. единствено едно от сетивата, когато обаче сте под приложимост на алкохол тогава към този момент имате чувството за свръхчовек, самоувереност, настрана времето за реакция се удължава ", съобщи Светослав Васев, Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Затова даже да сте пили единствено 1- 2 бири, с цел да отмине изцяло действието на алкохола би трябвало да минат към 3 часа. При опиатите този интервал е по -дълъг и може да отнеме и няколко дни.

Само за едно денонощие при произшествия у нас са потърпевши 26 души, от началото на април починали са 13 души, а потърпевши над 250.

" Един човешки живот да е лишен, това е голяма покруса за града и за нас. Това за което упорствам е да се усилят камерите. Разговаряла съм с министъра на вътрешните работа, зная че поставят старания ", добави кметът на София Йорданка Фандъкова.

Посланието на днешното събитие е младите да не тестват шофьорските си умения и мощността на колите си по пътя, а на пистата. В София обаче писта към момента няма. Студентите от компетентност " Авто-мото " в НСА приканиха водачите да са рационални и съответни.

" Да понижим скоростта и да сме по сигурни в това което вършим ", разяснява Николай Веселинов, студент НСА.

" На пътищата губим елементарно здравето си, а от време на време и живота си, по тази причина и моят зов към младите е да имат самообладание знаят, че шофирането не е комплицирана активност, само че изисква отговорност и отдаденост ", сподели още Димитър Илиев, авто играч.

Гостите на днешното събитие имаха и опцията да изпитат възприятието при удар със 7 км в час, както и да вземат участие в симулацията с въртене на автомобила. Кметът Фандъкова пък качи адреналина като се повози при първенеца по дрифт Ангел Караньотов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР