Високата функционалност и ефективност стоят в основата на почти всяко

...
Високата функционалност и ефективност стоят в основата на почти всяко
Коментари Харесай

Обзавеждане от ново поколение: Мебелите се преобразяват

Високата функционалност и успеваемост стоят в основата на съвсем всяко изобретение. Това, несъмнено, се отнася и до мебелите. В проектирането им се влага от ден на ден креативност, която улеснява забързаното ни всекидневие - това видяха посетителите на двете интернационалните изложби, Техномебел и Светът на мебелите, в София.

Профилната система Smart Cube е по този начин създадена, че е лесна за сглобяване и демонтиране от всеки, като пести от пространството и разрешава редизайн на интериора в дома и офиса съвсем всеки ден. Пейките Sense, които се подредиха на почетното трето място в състезанието „ Българска мебел на годината “ 2019, са образец за това по какъв начин, въпреки и основани от натурален дървен материал, какъвто е дъбът, може да бъдат комфортни и ергономични. Първото усещане, че седалката на дизайнерската скамейка Sense е твърда, се сменя с приятна изненада. Седалката е формирана от дървени трупчета от дъб, само че мек дунапрен под тях основава чувството за мекост. С адаптивната си седалка пейката следва контура на тялото и трансформира визията си от строго закрепена към самостоятелна. Усещането да седиш върху нея е занимателен баланс сред мекост и непоклатимост.

Лампионите допълват меката мебел

Тази наклонност се следва и при осветителните тела, които също са многофункционални и се трансформират елементарно в допълнение към меката мебел. Колко по-удобно е, когато, лежешком на дивана вечер, може да оставиш книгата си върху едно от дървените рафтчета на лампиона, намиращ се до теб... Победителят в „ Българска мебел на годината “ 2019 „ Лампион.Е “ предлага точно това, защото е съгласуван с височината на общоприетите подлакътници на меката мебел и по този начин става извънредно комфортен за предметите, които способстват за нашия комфорт, а точно чаша хубаво пиво, телефон или очила.

Те израстват дружно с децата

Стремежът за улеснение вкъщи обаче не се изчерпва дотук. Мебели, които „ израстват “ дружно с децата, като по този метод предотвратяват възможни следващи гръбначни изкривявания, са още един от любопитните експонати на Светът на мебелите.

Височината на дизайнерското електрическо бюро Moll Unique може елементарно да се контролира, като по този начин разрешава работа както в седнало, по този начин и в изправено състояние. То е уместно за офиса, където може да се употребява като заседателна маса за диалози, както и за дома, където върху него може да бъдат разпънати настолни игри и пъзели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР