Висока оценка за договора между Македония и България даде Али

...
Висока оценка за договора между Македония и България даде Али
Коментари Харесай

Ахмети даде за пример добросъседството между Македония и България

Висока оценка за контракта сред Македония и България даде Али Ахмети, водачът на най-голямата албанска партия в югозападната ни съседка Демократичен съюз за интеграция (ДСИ).
Междуетническите и добросъседските връзки са причина за интеграцията на Македония в НАТО и Европейски Съюз, съобщи той на избирателен протест в Шемшово във връзка идните на 15 октомври локални избори. Посочвайки за образец контракта за другарство сред Македония и България, водачът изрази вяра, че скоро ще има компромис с Гърция за разрешаване на разногласието за името на Македония. " Каква е нашата последна цел? Нека бариерите бъдат отстранени, да се отстранен границите! Защо да чакаме с часове през границите, било в Косово или в Албания, Гърция, България, Сърбия? ", попита Ахмети. По думите му Западните Балкани би трябвало да отстранен границите, както направи цяла Европа, тъй като по този начин се укрепват мирът и стабилността, тъй като по този начин се реализира същинско помиряване.
Али Ахмети акцентира още, че през 2001 година албанците се надигнаха поради занемаряване на техните претенции, само че в този момент, 16 години по-късно, предразсъдъците към тях са преодолени, съобщи БГНЕС.
„ По това време мислеха, че ние сме хора от планината, диви хора с " калашници ", само че ние доказахме, че сме и хора на дипломацията, на мира, стабилността “. Тази глава към този момент е затворена и в този момент албанците са ангажирани да допринесат за положителното на страната, сподели Ахмети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР