Висока е обществената необходимост от приемането на закон за личния

...
Висока е обществената необходимост от приемането на закон за личния
Коментари Харесай

Юлия Ковачева: Висока е обществената необходимост от приемането на закон за личния фалит

Висока е публичната нужда от приемането на закон за персоналния банкрут, съобщи зам.-министър Юлия Ковачева пред участниците на провеждащата се в София интернационална конференция по тематиката, проведена от Камарата на частните правосъдни реализатори (КЧСИ).

„ Съществуващото фактическо състояние сега е напълно в ущърб на добросъвестните длъжници “, сподели още зам.-министър Ковачева.

Според нея премахването на така наречен дългова серпантина, в която физическите лица могат да изпаднат по редица причина – стопански, обществени, здравословни – може да бъде лимитирана с добре направен законодателен акт, който да дава опция добросъвестните длъжници да погасяват отговорностите си, а кредиторите им да бъдат заслужено задоволени, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Заместник-министърът увери, че по време на публични съвещания по готвения законопроект са били деликатно прегледани всички гледни точки на заинтригуваните страни, с цел да бъде обезпечена справедливата и ефикасна правна отбрана на всички получатели на бъдещия нормативен акт. 

Конференцията, проведена от КЧСИ е платформа за ползотворна полемика, в границите на която ще се разиска институтът " неплатежоспособност на физически лица " във всичките му аспекти, в това число и импортираният от Министерски съвет законопроект в Народното събрание. Целта е всички участници в процеса и заинтригувани страни да имат опция да споделят своите оферти за рационализиране на законопроекта.

Осъзнавайки обществената и социална значителност на подобен закон КЧСИ има вяра, че ще е от изключителна изгода в границите на конференцията да бъдат показани европейският опит и благоприятни условия за заимстване на сполучливи модели и положителни практики.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР