Висок агент от британската армия, който оглавяваше лудния отряд“ на

...
Висок агент от британската армия, който оглавяваше лудния отряд“ на
Коментари Харесай

Британският шпионин Stakeknife, който ръководеше „лудния отряд“ на ИРА, струваше „повече животи, отколкото спаси“

Висок сътрудник от английската войска, който оглавяваше „ лудния отряд “ на ИРА, виновен за разпитите и изтезанията на обвинени информатори, евентуално струваше повече животи, в сравнение с той избавени по време на Размириците, откри разобличителен отчет.

Прословутата къртица, с кодово име Stakeknife, е била вградена в звеното на ИРА, като в същото време е работила скрито за английското разузнаване. Смята се, че сътрудникът, който е обвързван с 50 убийства, е индивидът от Западен Белфаст Фреди Скапатичи, който умря предходната година на 77 години. Той се укри в Англия, откакто беше назван от медиите, само че отхвърли обвиняването.

Междинните констатации от интервенция Кенова, седемгодишно следствие на дейностите на Stakeknife, гласят, че спекулациите, че дейностите му са избавили стотици животи, са неправилни и че те „ доведоха до повече изгубени животи, в сравнение с избавени “. В оповестения през днешния ден отчет се споделя, че „ предотвратимите и съществени закононарушения са осъществени и са останали неразкрити и не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР