Вирусологът проф. Радостина Александрова призова без излишна паника заради новия

...
Вирусологът проф. Радостина Александрова призова без излишна паника заради новия
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Без излишна паника от новия вариант на COVID-19

Вирусологът проф. Радостина Александрова прикани без непотребна суматоха поради новия вид на COVID-19, който потегли от Африка. Новият вид на COVID-19, открит в Африка, не трябва да провокира суматоха, тъй като не се знае тъкмо защо става въпрос. Нека да изчакаме умерено, без непотребна суматоха, поучава тя.

По думите на проф. Александрова вирусът продължава да се трансформира. Засега е доста рано да се каже какъв е новият вид, само че е реалност, че разновидностите са в шипчето, които му разрешават да избяга от имунния отговор (32 мутации), само че може и да понижава способността му да се свързва с човешките кафези, изясни тя.

Проф. Александрова уточни, че не е изключено новият вид да е зародил в човек с невисок имунен недостиг или болен от ХИВ - КАК СТАВА ТОВА, ТУК! Задържайки се дълго в подобен организъм, вирусът има време да развие такива разновидности. Прилагането на имунизацията би трябвало да стартира в необятен мащаб и да съблюдаваме ограниченията. Трябва да попречим на вируса да се популяризира, настоя тя.

Проф. Александрова означи, че СOVID-19 хлопа на всяка врата, с цел да се види къде ще му бъде отворено. Има светлина в тунела с имунизацията, сподели проф. Александрова като даде образец страните, в които има високо ваксинално покритие, които точно с помощта на имунизациите съумяха да усмирят ковид.

Тя добави, че ще има доста нови разновидности на вируса, само че някои се популяризират безусловно в шепа хора. В момента се създават нови ваксини, създава се и ваксина под формата на хапче, само че казусът ни е тук и в този момент и не трябва да се отсрочва имунизацията с изчакването на по-добра или последваща ваксина, прикани проф. Александрова. Има нежелани странични реакции, те се случват доста рядко и са свързани със спецификата на самия вирус. В умозаключение проф. Александрова съобщи, че вирусът отвори кутията на Пандора, само че в науката остава вярата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР