Вирусологът проф. Радостина Александрова предупреди, че всеки вирус се променя

...
Вирусологът проф. Радостина Александрова предупреди, че всеки вирус се променя
Коментари Харесай

Вирусолог предупреди, че всеки вирус се променя и мотира

Вирусологът проф. Радостина Александрова предизвести, че всеки вирус се трансформира и мотира. Нямаме имунитет за COVID-19. 

Тя разяснява, че всички ежедневни данни са значими, както броят на инфектираните, по този начин и този на умрелите. Специалистът разяснява, че натискът върху лечебните заведения също би трябвало да бъде съществено наблюдаван. 

" За страдание този вирус води до много по-сериозни последствия като смъртност от сезонния грип. С грипния вирус сме дружно от епохи. Ние сме имали доста повече време да се приспособяваме. Там съществува и ваксина. Има и антивирусни препарати ", означи проф. Александрова.

Тя е последовател на имунизацията против грип изключително в изискванията на COVID-19

" Няма по какъв начин да знаем кой човек ще бъде свръхразпространител, не знаме на какво се дължи. Един човек, който интензивно отделя вируса и е в среда с доста хора рискът да ги инфектира не е дребен ", сподели Александрова. 

Тя не пожела да уточни дали става въпрос за втора или трета вълна. Според нея е значимо хората да знаят, че вирусът го има.

" Пандемията с грипа през 1918 година, испанската чума, е траяла на процедура 3 години. Трябва да бъдем задоволително търпеливи. Давам си сметка, че хората се изморяват, не трябва да живеем в боязън, само че би трябвало да съблюдаваме ограниченията ", посъветва вирусолог. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР