Вирус, пренасян от кърлежи, който е разпространен в много части

...
Вирус, пренасян от кърлежи, който е разпространен в много части
Коментари Харесай

Бъдете нащрек! Тази гадинка е много опасна

Вирус, пренасян от кърлежи, който е публикуван в доста елементи на света, в този момент се среща в Обединеното кралство и здравните чиновници припомнят на обществеността по какъв начин да заобикаля ухапвания от дребните буболечки.

Те настояват, че рискът от кърлежов енцефалит е доста невисок - до момента е доказано, че единствено един човек е бил инфектиран в Англия през предходната година, написа Би Би Си. Но типът кърлеж, който придвижва вируса, е необятно публикуван в Обединеното кралство. Повечето хора не развиват признаци, само че е допустимо да се получи оток на мозъка.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство е предложила промени в проучванията в лечебните заведения, с цел да може всички нови случаи да бъдат засечени бързо.

Понастоящем в Англия и Шотландия, където има един евентуален случай на кърлежов енцефалит, се прави засилено наблюдаване за вируса. Здравните чиновници ревизират за съществуване на вируса и в кръвни проби на хора без признаци в някои елементи на Йоркшир, където е бил инфектиран доказаният случай.

В проучването, което ще бъде показано на Европейския конгрес по клинична микробиология и инфекциозни заболявания идната седмица, учените оповестяват, че случаите на кърлежов енцефалит в Европа се усилват, като през 2020 година са регистрирани към 3800 случая.

 

Те допускат, че инфектираните кърлежи може да са били импортирани в Обединеното кралство от мигриращите птици заради изменението на климата, написа bTV.

Професор по здравна микробиология в Университета на Източен Лондон удостовери, че вирусът е следен в ниски равнища при кърлежите в Обединеното кралство от 2019 година насам. Вирусът се среща в разнообразни разновидности, а този, който е открит в Обединеното кралство досега, " е един от по-леките разновидности ".

" Ваксините се употребяват за отбрана на популацията в мощно ендемични региони, само че евентуално сега към момента не сме в обстановка, при която да се нуждаем от такова равнище на отбрана ", добавя професорът.

Лекарите поучават всеки, който се почувства зле след захапване от кърлеж, би трябвало да се обърне към персоналния си доктор. По-сериозните признаци, за които би трябвало да се внимава, включват мощно главоболие, вдървеност на врата, непонятен пристъп, ненадейно комплициране и уязвимост в ръцете и краката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР