Виртуозен мастър клас по веган сладкарство очаква хоби-готвачите в MasterChef“.

...
Виртуозен мастър клас по веган сладкарство очаква хоби-готвачите в MasterChef“.
Коментари Харесай

Шеф Роу учи хоби-готвачите на вегански лакомства

Виртуозен мастър клас по веган сладкарство чака хоби-готвачите в „ MasterChef “. Урокът за напреднали ще бъде воден персонално от посланика на здравословното хранене и жури в надпреварата Chef Силвена Роу. Пред кандидатите за наградата от 100 000 лв. тя ще подготви приказен десерт без скотски артикули и ще потвърди, че в опитни ръце веган кухнята освен е равностойна на класическата кулинария, а от време на време я превъзхожда. За да се получи съвършеният сладкиш заслуга има и Chef Михалчев, който асистира на огнената дама и ще бди над приготвения от нея десерт. За страдание несполучливо. От тримата участници в нейния мастър клас, един ще успее да повтори в елементи рецептата на Chef Роу. Заслужено, той ще вземе и Master-престилката.

В новите епизоди хоби-готвачите ще дадат воля на въображението си. Журито ще ги провокира да основат ядене, което са разкрили по време на свое странствуване. Експериментите им ще изпълнят кухнята с непознати ухания и текстури, а чиниите им ще съберат усети от Южна Франция, Бали, Тексас, Молдова, Марбея и несъмнено от един дребен български град. Освен по света, гениите ще пътешестват из предишното и детството си, с цел да сервират освен вкусна храна, само че и най-ярките си кулинарни мемоари.

След тази креативна задача, стрес пробата ще опъне нервите им. Очакването да комбинират в едно ядене две, на пръв взор, несъвместими съставки като да вземем за пример риба и шоколад, ще изправи участниците на ръба на силите им. Хармонията ще се окаже мъчно постижима. Chef Петър Михалчев ще дефинира странното комбиниране от усети в една от презентациите като „ инцидентна, неловка среща сред някогашни гаджета “, а създателят на ястието ще си тръгне от „ MasterChef “.

Отборната борба ще предложи непредвидени обрати. Хоби-готвачите ще готвят за представители на спортния свят, а месото ще е на фокус. Капитаните на синия и аления отбор ще бъдат изправени пред тежък избор и ще понесат доста прочувствени негативи. А крайният резултат от борбата ще накара журито да вземе непопулярно решение.

Базовите умения в приготвянето на сосове, които са в основата на професионалната кухня, също ще бъдат тествани. Предизвикателство за състезателите ще се окажат както вярната консистенция, по този начин и прецизното овкусяване. Сетивата на Chef Михалчев, Chef Токев и Chef Роу ще бъдат атакувани от прекомерно гъсти, прекомерно кашести или свръхкисели вещества. Очаквания богат усет и кадифен свършек журито ще открие мъчно.

По време на елиминацията един артикул ще ужаси и ще докара до сълзи една от дамите. Друг ще допусне непростима кулинарна неточност и ще се раздели с шоуто под аплодисментите на съперниците си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР