Виртуален медицински университет обеща ректорът на Медицинския университет в София

...
Виртуален медицински университет обеща ректорът на Медицинския университет в София
Коментари Харесай

Виртуален медицински университет догодина обеща ректорът

Виртуален медицински университет даде обещание ректорът на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков. По негови думи това трябвало да се случи до края на тази година, само че поради пандемията от ковид се надява в края на идната планът да бъде изпълнен до дъно. Във визията за развиване на университета влиза и цялостната цифровизация на образованието. Трайков даде образец, че по време на пандемията се наложило студентите да се образоват онлайн, въпреки да имало компликации първоначално и да било стресово, след известно време онлайн образованието е било факт.

Все отново ректорът на МУ счита да работи, съчетавайки модернизацията с традицията. Основната цел - екипност за производство на експерти. Днес Лъчезар Трайков откри напълно ново креативно пространство за работа по планове, което отваря порти за студентите и преподавателите на Медицински университет-София. Намира се в постройката на Централна здравна библиотека.

Ремонтът на залата е сбъднат с поддръжката на биотехнологичната фармацевтична компания " Рош " България, която отбелязва 125 години от своето учредяване. Ректорът връчи признателен плакет на шефа на " Рош " България. За новото място Трайков напомни, че основите на науката са в библиотеката, събирани са с десетилетия и си спомни дните, в които не е имало достъп до никаква електронна информация, даже и ксерокс. И за Централната библиотека той вижда цифровизация на ресурсите. Ректорът счита, че новото съвременно креативно пространство ще стимулира още повече младите сътрудници да се развиват. В библиотеката има 90 нови електронни книги от модерни създатели.

Людмила Томова, шеф на Централната здравна библиотека, изясни за дигитализацията в библиотеката, като задачата е попълване на онлайн сбирката с нови запаси на модерни създатели и издателства от целия свят, на нова платформа, която ще се предлага на потребителите.

Въпреки че онлайн услугите би трябвало да се дават, тя счита, че " образованието и науката имат потребност от другарство ". Истински ги радва връщането на читателите в постройката, изясни шефът. До май предходната година библиотеката е била затворена, а от този момент - до през днешния ден потребителите са се нараснали 10 пъти.

Людмила Томова заяви, че в новата библиотека има креативно пространство, което се оформя за всеки студент, специализант, доктор, който има потребност да работи по планове, място се отваря и за изложения и планове в Creative space.

Плакет за признателност от ректора на Медицинския университет получи Хишам Сабри - общоприет управител на " Рош " - България, а поздрави имаше на място от столичния кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР