Virgin Galactic представи космическите дрехи за бъдещите пътници в SpaceShipTwo

...
Virgin Galactic представи космическите дрехи за бъдещите пътници в SpaceShipTwo
Коментари Харесай

Космическите костюми за разходка в космоса на Virgin Galactic. Вижте ги!

Virgin Galactic показа " галактическите облекла " за бъдещите пасажери в SpaceShipTwo - суборбиталния галактически аероплан на Virgin Galactic. Събитието се организира в Ню Йорк - в закрито пространство за парашутизъм, северно от Манхатън. Моделите танцуваха и летяха на фона на „ Лебедово езеро ” на Чайковски. Очаква се първият полет да бъде през 2020г. Екипировката включва главно скафандър, обувки, подготвителен костюм и сако за астронавт, оповестява Space.com.

Dancing in weightlessness. The world’s first exclusive spacewear system for private astronauts, designed by @UnderArmour in collaboration with @VirginGalactic. https://t.co/FpH4SIjvO0 pic.twitter.com/msXsBulHUi
— Virgin Galactic (@virgingalactic) October 16, 2019
Компанията на Брансън си партнира с Under Armour, които сътвориха атрактивни костюми за полетите, осигуряващи комфорт на пасажерите, до момента в който те летят към небето с съвсем три пъти по-висока скорост от тази на звука.
Ричард Брансън желае да изпрати скъпоплащащи туристи на къси живописни пътешествия в Космоса. Мисиите ще бъдат суборбитални и пасажерите ще останат в сигурност в херметически затворен галактически транспортен съд. Затова оборудването не включва скафандри с животоподдържащи системи. Повече от 600 души, които са запазили билети на цени сред 200 000 и 250 000 $, чакат скоро да летят с компанията.

Dancing in weightlessness. The world’s first exclusive spacewear system for private astronauts, designed by @UnderArmour in collaboration with @VirginGalactic. https://t.co/FpH4SIjvO0 pic.twitter.com/msXsBulHUi
— Virgin Galactic (@virgingalactic) October 16, 2019
Затова и оборудването би трябвало да предлага комфорт. Естествено, скафандърът не е под налягане, а предлага голям брой джобове за всевъзможни джаджи. Според изпълнителния шеф на Armor Кевин Планк компанията е създала костюм, който да поддържа пасажерите сухи, да им дава топлота и да е комфортен, само че на първо място - безвреден.
" Мобилност, еластичност, пъргавина са нещата, за които в действителност мислихме в този костюм, с цел да го създадем друг от всеки различен костюм за полети ", сподели Планк. " Иновацията, която е под бронята, е нещо, което успяхме да внедрим в този костюм. " Двойка лъскави ботуши закръгля новия образ на Virgin Galactic. Явно Брансън беше впечатлен. " Виж тези ботуши! " - сподели Брансън, до момента в който показваше обувките си.
Няма каска и това е преднамерено.

„ По създание кабината може да служи като шлем “, сподели Бет Моузес, основен астронавтен треньор на Virgin Galactic, който в действителност тества версия на костюма по време на тестов полет на VSS Unity през февруари. Тя ревизира по какъв начин костюмът се оправя с защитните колани на Unity и дали това отвлича вниманието от чистото прекарване на галактическия полет.
„ Голямата разлика сред скафандрите от предишното и този костюм е, че тези костюми трябваше да извършват задания, а този костюм разрешава да се наслаждавате на пространството съгласно личните си стремежи “, сподели Моисей. Целта, добави тя, беше " да се уверим, че откакто хората са подготвени и летят в този костюм, нищо няма да ги отклони от удоволствието и полета ".

Defining the future of spacewear. In partnership with @virgingalactic, we used our most groundbreaking and iconic fabric technology to create a suite of products for Future Astronauts. Learn more
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР