Виновникът за неприятните киселини, които тормозят стомаха ни е всъщност

...
Виновникът за неприятните киселини, които тормозят стомаха ни е всъщност
Коментари Харесай

Хранене при киселини в стомаха

Виновникът за неприятните киселини, които тормозят стомаха ни е в действителност една от съставките на стомашния сок. Това е солната киселина, която е много мощна /една от най-силните киселини/ и нейната съществена роля е да оказва помощ за смилането на храната.

Понякога, когато производството на стомашния сок е повишено, част от него може да попадне в хранопровода. Тогава солната киселина стартира да нервира лигавицата му и в резултат на това се поява по този начин познатото ни възприятие на парене и болежка.

Ако страдате от киселини, би трябвало да внимавате с какво се храните. Има храни, които усилват киселините и това са да вземем за пример птичите кожи, жилавите меса, тежките сосове и заливки, шоколада.

Добре е да сведете до най-малко техния банкет. Избягвайте също по този начин и запръжките, мазнините от скотски темперамент, доматите, лимоните, портокалите, грейпфрутите, кафето и алкохола.

Ето и още няколко съвета, които ще ви оказват помощ да се преборите с киселините. На първо място, използвайте колкото може по-малко лой за подготвяне на храната. Ако можете да приготвите яденето печено, тогава не го пържете. Подправки като чили и чесън също са зложелател номер едно на стомашния комфорт. Босилекът и копърът обаче са целесъобразни.

Когато се храните, избягвайте да приемате огромни количества храна едновременно. По-добре разделете храната на порции и ги приемайте през няколко часа. Забравете и за късното хранене. То е нездравословно по доста аргументи, а що се отнася до образуването на киселини, напряко си е пагубно.

Особено нездравословно е да се натъпчете с храна и незабавно по-късно да си легнете. Хоризонталното състояние на тялото е най-благоприятно за нежелателното прекосяване на храната от стомаха към хранопровода.

Газираните питиета и огромните количества кафе също са огромен зложелател на хората, страдащи от киселини. Те уголемяват стомаха и покачват киселинността му. Ако не можете да се лишите от тях, то тогава ги пийте леко разгазирани или разредени с малко вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР