Винопроизводители от цялата община и тази година ще се включат

...
Винопроизводители от цялата община и тази година ще се включат
Коментари Харесай

В Куклен търсят най-добрия майстор на вино

Винопроизводители от цялата община и тази година ще се включат в годишния конкурс за „ Най-добро домашно вино ” на община Куклен.
Прочетете още
Интересът за празничната конкуренция нараства с всяка година. Местните винопроизводители влагат от ден на ден усилия и обич, с цел да бъде тяхното вино най-хубавото.

Претендентите за купата „ занаятчия на виното ” ще се съревновават в три категории – алено вино, бяло и розе. Всички искащи да се включат в обичайно оспорваната конкуренция би трябвало да дават проби от виното си от 8:00до 17:00 часа на 26.01.2024 година в постройката на общинската администрация – Куклен, която се намира на улица „ Александър Стамболийски ” 43, етаж 2, стая 205.

В състезанието могат да вземат участие производители на бели и червени виновност, и розе от годишна продукция 2023 година Вината да бъдат бистри и предоставени в стъклени винени бутилки.

Производителите могат да вземат участие единствено със лично произвеждане и наложително би трябвало да посочат типа вино, сорта или сортовете, от които е създадено виното, името на производителя и телефон за контакт.

Най-доброто домашно вино се дефинира от професионална дегустационна комисия с ръководител Ламбрин Топузлиев.

Победителите ще бъдат оповестени на празника Трифон Зарезан, който се празнува на 01 февруари. По традиция на същия ден от 10:30 часа ще бъде отслужен церемониален водосвет и ще се зарежат лозята в масива край пътя от КЦМ за Куклен.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР