Vingroup пуска първите си четири модела още този месецПървите смартфони

...
Vingroup пуска първите си четири модела още този месецПървите смартфони
Коментари Харесай

Виетнамски гигант влиза на пазара за смартфони

Vingroup пуска първите си четири модела още този месец

Първите смарт телефони Vsmart ще дебютират на пазара този месец

Конгломератът Vingroup, най-скъпата компания във Виетнам по индикатора пазарна капитализация, влиза на пазара за смарт телефони, откакто наскоро закупи мажоритарен дял в испанската BQ, заяви Ройтерс.

Виетнамските умни телефони ще се продават с марката Vsmart. Очаква се компанията да показа първите си четири модела на 14 декември, само че все още не са известни техническите им характерности.

Официалното прессъобщение гласи, че Vingroup си сътрудничи с Qualcomm и Гугъл за възобновяване на най-напредналите технологии в бранша на смарт телефоните. Компанията влиза на този пазар, откакто по-рано закупи 51-процентен дял в испанския разработчик на смарт телефони BQ.
още по тематиката
Vingroup разчита на сполучливи продажби на смарт телефони във Виетнам, където живеят към 95 млн. души. За по-малките локални играчи е мъчно да конкурират Samsung и Apple – точно във Виетнам е най-голямата индустриална база на Samsung.

Телефоните с марката Vsmart ще се създават в цех, ситуиран в северната част на страната. Капацитетът на предприятието е задоволително огромен, с цел да може Vingroup да осъществя първичната си цел от 5 млн. устройства годишно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР