Винаги съм се мотивирала от работата и резултатите. Разбира се,

...
Винаги съм се мотивирала от работата и резултатите. Разбира се,
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Последният ми мандат беше най-труден, бе изпълнен с кризи

" Винаги съм се стимулирала от работата и резултатите. Разбира се, мъчно се реализират. Понякога има компликации, от време на време има трудности, само че за мен е значимо развиването. "

Това споделя в изявление за БНР кметът на София Йорданка Фандъкова.

Споделя, че още по времето, когато е шеф на учебно заведение, дружно с екипа си, за три години трансформира едно положително квартално учебно заведение в едно от учебните заведения в топ 6 на София. " Най-важното е, че успяхме да наложим и да създадем резистентност на тези резултати посредством прелестните учители. "

За прехода от учителското предопределение към кмет на столицата

" Често съм давала препоръки на младите, че в ръководството би трябвало да изкачваш стъпалата едно по едно или най-вече да прескачаш по едно – показва тя. – Ако минеш от най-долното равнище непосредствено на най-високото, има големи опасности. Разбира се, ти би трябвало да имаш престиж пред своите сътрудници, пред екипа. Допълва, че постоянно се е старала да съчетава практиката с теорията и науката. Специализацията в региона на бизнес администрацията ѝ оказва помощ и до през днешния ден.

" За мен най-важният бранш беше и продължава да бъде образованието – акцентира Йорданка Фандъкова. – Това е секторът, който е в основата на развиването на всеки един човек, а това – основата на развиването на обществото.

Развитието на огромния град е един повсеместен развой. Винаги съм гледала сложно и изцяло с ясни цели, когато се прави оценка резултатът:

" Когато се прави оценка резултатът от работата, постоянно би трябвало да се стартира от това от кое място сме тръгнали. Много хора не помниха, какво представляваше София преди 14-15 години. Допреди 8 години по столичните улици се движеха 30-годишни " Икарус " -и. Помним какво беше прекосяването през Телевизионната кула и какво се случи с построяването на този инфраструктурен план. "

Повод за горделивост е пробивът на улица " Атанас Дуков “, разширението на бул. " Черни Връх " до Южната дъга, разширението на Столичното метро, както и цялостното създаване на Южната дъга – всичко това се случи през последните 14 години.

Най-важни са тези планове, които обезпечават развиването на града за десетилетия. В момента Столична община работи по 7 огромни, основни обекта. Работи се и по последната права на пробива – ул. " Филип Кутев ", която свързва ул. " Сребърна " и " Симеоновско шосе ", както и връзките със Северната скоростна дъга. Напрeдва и работата по пробивите на Третия градски кръг.

София заема 5 място по електромобилност в публичния превоз – цел, която произтича от потребността за битка с климатичните промени.
Йорданка Фандъкова дефинира последния мандат като най-трудния, само че освен за нея, а за всички кметове. " Той беше необикновен и цялостен с рецесии. Но все пак локалната власт остана постоянна. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР