Винаги съм се борил за мир. Но тази война, в

...
Винаги съм се борил за мир. Но тази война, в
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна: Войниците ни се сражават в нападението на путинско-фашистките орди

Винаги съм се борил за мир. Но тази война, в която милиони хора губят живота си, ние нямаме право да не бъдем част от международната демократична общност. И би трябвало да използван безусловно всички ограничения, с цел да бъде спряна тази война. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време срещате си с посланика на Украйна Виталий Москаленко.

Посланик Москаленко означи на собствен ред, че експанзията на Русия бележи началото на Трета международна война.

" Не желая да съм прав, само че обективната истина е такава ", съобщи още той и добави, че всички страни, които до момента са били настрана от този спор, към този момент би трябвало " да дефинират уверено своята позиция ".

Той насочи зов към българската страна и българските депутати: " Искам да помоля за две жизненоважни неща, които са нужни освен на украинската страна, само че и за самото битие на украинските жители, които умират под терористичните бомбардировки. Сега е доста значимо за нас бойците, които се борят и сполучливо отразяват нападението на путинско-фашистките орди, да бъде затворено небето над Украйна, защото това е най-слабата точка в нашата опозиция. Бихме желали да помолим Народното събрание да одобри едно такова решение за затварянето на въздушната зона. Обръщам се към вас като депутати да предизвиквате една такава самодейност. Второто значимо нещо - това е доставката на въоръжение за потребностите на украинската войска. Става дума за всички типове и форми на въоръжение - каски, бронежилетки, боеприпаси и снаряди. Имам поради даже авиационна техника - елементи от самолети, самите самолети. Този въпрос неведнъж сме повдигали пред българското държавно управление и военното ведомство и ще продължим да молим за това - за даването на амуниции и въоръжение. Защото е въпрос на живот и гибел за украинската страна, на самото битие на украинския народ ".

" Влезе ли в Народното събрание сходно разискване, ние ще го подкрепим. Съответно - лист с бронежилетки, каски, каквото е належащо. На силата би трябвало да бъде отговорено със мощ, с цел да бъде спряна ", съобщи Борисов.

" Войната е през днешния ден. На думи всички са мощни. Но в случай че господин министър председателят изиска поддръжката ни, ще има 59 гласа. Да наричаш войната " инвазия ", може да е потребно, когато има мир. Днес е война. Предайте на вашето управление, персонално на президента Зеленски, с който се познаваме доста добре, на президента Порошенко - поздрави. Предайте и на кмета Кличко поздрави от госпожа Фандъкова. Ние сме на ваше разположение ", означи още водачът на ГЕРБ.

Посланик Москаленко означи на собствен ред, че експанзията на Русия бележи началото на Трета международна война.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР