Винаги българите са били основен дял сред туристите в страната

...
Винаги българите са били основен дял сред туристите в страната
Коментари Харесай

Високите цени в курортите ни заради високота качество на услугата

Винаги българите са били главен дял измежду туристите в страната ни. Въпреки че няма сняг по пистите служебният министър Илин Димитров предложения туристите в Банско на " чист въздух, прелестна кухня и атракциони " .

И тази година българските курорти ще разчитат най-вече на вътрешния пазар, само че Димитров регистрира триумф на нападателната реклама на бранша , извършена от служебния кабинет - означават се растеж на резервациите от обичайните пазари - Румъния, Англия, Гърция, надлежно с 20, 12 и 5 %. За страдание губил съветския пазар, по обясними аргументи, съобщи Илин Димитров в студиото на Нова телевизия.

Относно повишаването на услугите в ски курортите , Илин Димитров сподели, че в българските зимни курорти то е доста по-малко, в сравнение с в нашите конкурентни дестинации. Съотношението цена качество е доста положително, уточни министърът.
 Откриха ски сезона в Банско с малко сняг и високи цени
Откриха ски сезона в Банско с малко сняг и високи цени

Очаква се обаче сезонът да е рекорден

Той даде образец с целогодишната претовареност във Велинград: Цените са високи и откакто държат високи цени, значи, че имат клиенти .

По думити на министъра това се дължи на положителната услуга и отбрани бизнеса : Когато човек продава на висока цена, той може да реновира, да реинвестира, да дава положителни заплати да поддържа едно високо качество. България предлага от две до пет звезди, имаме за всеки по нещо, уточни още министърът на туризма.

По думите му коронавирус пандемията е трансформирала напълно настройката на работещите в бранша. Има сериозен отлив както измежду бармани, сервитьори, готвачи, по този начин и измежду водачи и стюардеси. Но пък похвали решението на Народното събрание да задържи за цялата 2023 година Данък добавена стойност ставката за бранша на 9 %.
 Нулева ставка за хляба и 9% Данък добавена стойност за заведения за хранене и туризъм през цялата 2023 година
Нулева ставка за хляба и 9% Данък добавена стойност за заведения за хранене и туризъм през цялата 2023 година

Временната мярка от 9% Данък добавена стойност за книги, преса и бебешки храни и пелени става постоянна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР