Вилата ни се намира на брега на морето и когато

...
Вилата ни се намира на брега на морето и когато
Коментари Харесай

Приятели и роднини се сещат само веднъж годишно за нас

Вилата ни се намира на брега на морето и когато пристигна лятото, всичките ни другари, които не се сещат за нас през цялата година, даже не ни поздравяват за Нова година и Великден, стартират един по един да си спомнят за нашето битие.

Всяка година идват. А ние се ангажираме с настаняването и изхранването им, разхождаме ги, чистим стаите. В края на лятото всички са си умряли, само че не и ние.

Направихме ремонт на вилата предходната есен и взехме решение да посрещаме туристи през летните месеци.

В курортните градове няма доста работа, затова би трябвало да се печели повече през туристическия сезон. Но нашите другари се появяват един по един.

Най-дразнещото е, когато оповестяват за идването си 1-2 часа преди този момент, когато към този момент са на път?

През пролетта майка ми трябваше да се оперира по неотложност, нямахме пари и се обърнахме към нашите по този начин наречените другари, само че никой от тях не искаше да ни помогне.

Дори не се поинтересуваха по какъв начин е предходна интервенцията на майка ми.

Дойде лятото и същите тези другари и родственици още веднъж ни се обадиха да ни кажат, че са на път за вилата. Без съмнение им споделих, че първо би трябвало да платят и едвам тогава могат да се настанят. Знаете ли какво споделиха?

Ако ще плащаме, ще отидем на хотел. Също по този начин искахме да ви забележим, не сме се виждали от година, а вие желаете да си платим, с цел да останем у вас.

След това затворих телефона. Мисля, че постъпих вярно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР