Виктория Томова завършва 2017 година като №139 в световната ранглиста

...
Виктория Томова завършва 2017 година като №139 в световната ранглиста
Коментари Харесай

Виктория Томова: Разликата до Топ 100 не е голяма


Виктория Томова приключва 2017 година като №139 в международната класация и първа ракета на България при дамите. През годината тя завоюва купите от два шампионата - в Истанбул и София с награден фонд от по 25 хиляди $. Точно на Коледа Томова отпътува за Австралия, където ще взе участие на шампионат в Бризбeйн, а по-късно на квалификациите на „ Australian Open “. Ето какво съобщи Виктория Томова за уеб страницата на БФТенис.

- Вики, намираме се в края на 2017 година. В момента си №139 в международната класация. Доволна ли си от постигнатото от през тази година?

- Мисля, че това беше много добър сезон за мен. Можеше да бъде и по-добър, в случай че не беше придружен от травмите, които получих. Пропуснах няколко шампионата, на които можех да се показва сносно. След контузията в адуктора ми се наложи да пропусна три шампионата, а това стана тъкмо, откакто завоювах конкуренцията в Истанбул с награден фонд от 25 хиляди $, където победих Магдалена Рибарикова и Лора Робсън. Опитвам се да не поглеждам обратно с неприятни мемоари. Искам да съм положителна и се надявам идната година да се показва още по-добре.

- Предполагам, че огромната ти цел към този момент е влизане в главната скица на шампионатите от Големия Шлем.

- Малко не ми доближи към този момент на три пъти (два пъти на US OPEN и един път на Australian Open), само че съм много близо до това. Мисля, че направих доста сериозна подготовка в последните четири-пет седмици. Здраво се потрудих във фитнеса и се надявам това да ми се отплати в идващите месеци.

- Постигна положителни резултати в Дубай, където стигна до четвъртфинал и изпусна да победиш Сара Ерани. Как се чувстваш физически?

- Много добре. Имам самочувствие, че мога да се показва още по-добре на идващите шампионати. В последните мачове играх може би един от най-хубавия си тенис и се надявам да не преставам на все по-позитивно равнище.

- В момента подготовката ти е ориентирана към Австралия. По принцип на какви шампионати ще наблегнеш през идната година?

- Започвам в Бризбейн, където ще стартира присъединяване от квалификациите. Следва „ Australian Open “. След това съм възнамерявала да играя 250-хиляден шампионат в Санкт Петербург. Надавам се на мощно показване с тима на България на "Фед къп" при започване на февруари. Всичко зависи от представянето ми и от моята класация. След това евентуално ще играя 250- хиляден шампионат в Будапеща или на още по-голям в Дубай.

- В момента си съвсем на ръба на първите 100. Голяма ли е разликата съгласно теб?

- Не, разликата не е огромна. Съвсем дребни елементи не ми доближават. Мисля, че подготовката, която направих в последните седмици ще ми помогне и ще способства, с цел да стигна до първите 100.

- През тази година получи International Player Grand Slam стипендия, финансирана от Фондацията за развиване на Големия шлем в границите на 50 хиляди $. До какъв брой тази стипендия ти оказа помощ?

- Стипендията беше едно от най-хубавите неща, които ми се случиха през годината. Накара ме да се усещам доста по спокойна и да не мисля за финансовата част, която е сериозна. Доста средства се изискват да бъдеш тенисист на топ равнище. Помогна ми също да защитя точките си и да запазя позициите си в ранглистата. Изключително доста се веселя, че ми се гласоподава такова доверие.

- Какво си пожелаваш за 2018 година?

-Пожелавам си най-много да бъда здрава, да нямам травмите, които имах през 2015 и през тази година. Още по-успешен сезон за мен и да вляза в първите 100. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР