Виктория Томова загуби от Лорън Дейвис (САЩ) с 2:6, 6:2,

...
Виктория Томова загуби от Лорън Дейвис (САЩ) с 2:6, 6:2,
Коментари Харесай

Томова взе сет, но не можа да запише втора победа в Големия шлем

Виктория Томова загуби от Лорън Дейвис (САЩ) с 2:6, 6:2, 3:6 в I кръг на US Open и отпадна от последния за годината шампионат от Големия шлем по тенис. За 26-годишната софиянка, която влезе в главната скица като " щастлива губеща " от квалификациите, това беше четвърто присъединяване в " мейджър " конкуренция и второ следващо в Ню Йорк.

Втората ракета на България при дамите (№117 в света) изигра съвсем безупречна втора част и завоюва първия си сет в Откритото състезание на Съединени американски щати. Вики обаче ще продължи да чака втората си победа в най-престижната верига, като единственият ѝ триумф към този момент остава в I кръг на " Уимбълдън " през 2018 година, когато надигра Аранча Рус (Нид). Именно през оня сезон беше дебютът на Томова в Шлема - на Australian Open.

Срещу 27-годишната американка (№98 в ранглистата) българката отстъпваше доста във връзка с осъществените уинъри (12-26), само че пък направи доста по-малко непредизвикани неточности (34-54). Столичанката реализирайки 3 от 4 шанса за пробив и позволи 4 брейка от 11 благоприятни условия, които се откриха пред съперничката ѝ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР