Виктория Томова се класира за полуфиналите на WTA 125 надпреварата

...
Виктория Томова се класира за полуфиналите на WTA 125 надпреварата
Коментари Харесай

След нов триумф над поставена: Томова срази световната №78 и е на 1/2-финал в Чикаго!

Виктория Томова се класира за полуфиналите на WTA 125 конкуренцията на твърди кортове в Чикаго. Българката записа втората си поредна победа над сложена състезателка, откакто в осминафиналите в профил Ализе Корне, а през днешния ден приключи започнатото против Камила Рахимова и я острани с крайното 7:5 4:6 6:4.

Двубоят сред Томова и осмата сложена беше пресечен през вчерашния ден при задатък от 5:3 в решителния сет за първата ни ракета при дамите, а тя през днешния ден се нуждаеше от единствено един гейм, с цел да постави точка на разногласието и да се наложи над международната номер 178.

Така българката ще има опция за повторно през своята кариера да се бори за място във финала на шампионат от тази категория, като след броени минути ще излезе още веднъж на корта, излизайки в конфликт с италианката Лучия Бронзети (световна номер 82), която през тази година завоюва купата на WTA надпреварата в Рабат, а до момента двете са си разменили по един триумф в предходните им срещи.

Томова на цели три пъти повеждаше с пробиви в първия сет от мача си с Рахимова и даже сервираше за спечелването на първия сет при 5:3 в своя изгода, единствено че международната номер 78 непроменяемо наваксваше пасива си и изравни за 5:5. Това по никакъв метод не разколеба роднята ни представителка и тя още веднъж излезе с брейк напред, който този път затвърди и справедливо взе задатък в обособените част.

Вторият сет също започва чудесно за Вики, която се откъсна с пробив напред за 2:1, само че не завоюва нито точки в ответното си подаване. Изглеждаше обаче, че ще станем очевидци на еднакъв сюжет по отношение на този от откриващия сет, тъй като нашата сънародничка още веднъж отмъкна сервиса на съперничката си, повеждайки с 4:3, но оттова насетне не взе нито гейм повече до края на частта и имахме цялостен паритет в резултата.

Българката се развихри съществено в решителния сет, където реализира серия от следващи извоювани гейма и въпреки Рахимова да върна един от брейковете си закъснение, то нямаше сили за освен това и успеха беше извоювана от най-хубавата ни тенисистка.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР