Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира по тенис

...
Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира по тенис
Коментари Харесай

Вики Томова взе сет и изпоти здраво Свитолина, но отпадна в Монтерей

Виктория Томова отпадна във втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка в Монтерей (Мексико) с награден фонд 276750 $.

Квалификантката Томова затрудни оптимално шампионката от 2020 година и лидерка в схемата Елина Свитолина (Украйна), само че загуби с 6:7 (3), 6:3, 2:6 след 2:24 часа игра.

volley skill level: 5️⃣
— wta (@WTA)
27-годишната Томова навакса закъснение от 3:5 в първата част, като в десетия гейм тя избави четири сетбола при подаване на съперничката, а по-късно проби и сервираше, с цел да поведе в резултата. Бившата номер 3 в света Свитолина съумя да върне брейка и да изравни, а в тайбрека украинката дръпна с 4:0 точки и резервира задатъка си, с цел да вземе сета.

Във втората част 103-ата в света Томова осъществя единствен пробив в шестия гейм, с цел да вкара мача в съдбоносен трети сет, в който софиянката поведе с 2:0. Тя обаче не съумя да удържи преднината си и да запише първа победа против тениситка от топ 20 в кариерата си.

Украинката, 15-а в класацията на WTA, заигра доста добре и със серия от шест следващи гейма стигна до седма победа в седем мача в Монтерей при второто си присъединяване в шампионата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР