Виктория Томова изглеждаше с единия крак вън от WTA 250

...
Виктория Томова изглеждаше с единия крак вън от WTA 250
Коментари Харесай

На крачка от отпадането: Томова сътвори страхотен обрат срещу бивша номер 11 в Страсбург!

Виктория Томова изглеждаше с единия крайник вън от WTA 250 конкуренцията в Страсбург, изоставайки с 3:6 0:2 в конфликта си с опитната Ализе Корне, само че Вики нямаше желание да се предава и изкова извънредно впечатляващ поврат над локалната представителка, с цел да надделее с крайното 3:6 6:4 6:4 в истински 3-часов тенис маратон.

По този метод първата ни ракета записа своята втора победа от общо три срещи с някогашната международна номер 11, която през кариерата си е надигравала на три пъти Серина Уилямс, до момента в който америнката е била номер едно в света и също така е била 1/4-финалистка на три от конкуренциите в Големия шлем. Победата ще разреши на Томова да се изправи против Лорън Дейвис в 1/8-финалната фаза, като до момента двете си размениха по един триумф през сезона в мачовете между тях.

Първата ни ракета имаше три шанса да реализира пробив в откриващото подаване на своята съперничка, само че не се възползва от тях и скоро самата тя се оказа догонваща с брейк пасив. Българката обаче реагира незабавно и изравни за 2:2, единствено че след това нещата не се развиха по никакъв начин позитивно за Томова и тя откри сили да завоюва единствено още един гейм до края на откриващия сет.

Доминацията на 6-кратната WTA шампионка продължи и в дебютните минути на втората част, в които тя играеше съвсем непогрешим тенис и се откъсна напред с 2:0. Изведнъж Вики се отърси напълно от недотам безапелационните си изяви досега и показва извънредно високо тенис равище, което я вкара в серия от пет следващи извоювани гейма и доста скоро иамхме паритет в общия резултат.

Решителният сет започва по съвършен метод за родната ни представителка, която на два пъти повеждаше с пробив, само че непроменяемо беше застигана в резултата от ветеранката. Условията на корта пък не бяха по никакъв начин щадящи за двете състезателки, защото времето беше доста горещо, а маратонските разигравания изобилстваха на корта. Решителен за изхода на срещата с оказа осмия гейм, в който Корне отрази цели пет брейкбола, само че българката остана непреклонна и пласира съвършена къса топка, с цел да си обезпечи опция да сервира за крайната победа, повеждайки с 5:3 и в идващия гейм постави точка на разногласието.

Драмата обаче надалеч не завърши дотук, тъй като Томова се подхлъзна на своя мачбол и играта трябваше да бъде прекъсната за към минута, което напълно обърна съотношението на силите и французойката съумя да изравни при 5:5. Наглед изглеждаше, че психическото преимущество е напълно на страната на локалната представителка, единствено че нашето момиче устоя на напрежението и завоюва идващите два гейма, с цел да детронира шампионката от 2013-та година.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР