Виктория Томова имаше трудно начало на новия сезон, след като

...
Виктория Томова имаше трудно начало на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Възходът на Томова продължава: Навакса сет пасив за първи успех на силния турнир в Дубай!

Виктория Томова имаше мъчно начало на новия сезон, откакто позволи три провали в първите си три срещи и напусна международния топ 100. В последните седмици обаче се вижда забележителен напредък в представянето на българката, която преодоля поредно квалификациите на конкуренциите в Линц и в Доха, от категориите WTA 250 и WTA 500 надлежно.

Българката обаче непроменяемо позволи провали на старта на главната скица, като те пристигнаха от олимпийските сребърна и златна медалистки, а точно Маркета Вондроушова и Белинда Бенчич. Пребиваването на Вики в Близкия изток обаче надалеч не се ограничи до присъединяване ѝ в катарската столица и през днешния първата ни ракета при дамите откри акцията си на WTA-1000 шампионата в Дубай, като изпита компликации, само че надигра непретенциозната Анкита Райна (№246) на старта в пресявките, нуждаейки се от 2 часа и 22 минути на корта - 3:6 6:1 6:4. С триумфа си софиянката, която предишния понеделник се завърна в топ 100, се класира за финалния стадий в квалификациите и в спор за място в главната скица на влиятелното съревнование ще срещне корейката Су Йеонг Янг (№146).

Началото на дуела се оказа изпълнено с грешки от страна на международната номер 100, която позволи да изгуби дебютното си подаване, само че стремително съумя да се оправдава и възвърне паритета. Впоследствие Томова не задържа подема в представянето си и инкасира рибрейк, като въпреки и в идните минути на два пъти да доближаваше опция за съкращаване на пасива си, то индийката остана забележително невъзмутима и записа откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част образът на първата ни ракета при дамите тотално се промени, като тя стана доста по-агресивна в ударите си, което ѝ донесе съществено предимство в размените от дъното на корта и скоропостижно софиянката отвори разлика от два пробива задатък. Оттам насетне Вики се усещаше уверена в качествата си и макар че на два пъти беше изправена пред заплаха да загуби подаването си, то тя преодоля спешните моменти посредством печеливши комбинации и равенството в резултата сред обособените сетове беше обновено.

Решителната трета част започва със скоростна замяна на брейкове, от която във водещата роля на корта се озова Райна, откакто тя затвърди преимуществото си и поведе с 4:1. Това обаче надалеч не пречупи съпротивата на Томова и българката скоропостижно навакса пасива си, като преломният миг в срещата настъпи в осмия гейм, когато родната ни представителка отрази късмет за рибрейк пред съперничката си и въодушевена от това си деяние усили серията си на пет следващи извоювани подавания, с което подпечата крайната победа в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР